Uus-Meremaa koroonaprotestijad viskasid politseinikke väljaheitega

Inna-Katrin Hein
Copy
Koroonapiirangute ja kohustusliku vaktsineerimise vastane protest Uus-Meremaal Wellingtonis. Foto on tehtud 15. veebruaril
Koroonapiirangute ja kohustusliku vaktsineerimise vastane protest Uus-Meremaal Wellingtonis. Foto on tehtud 15. veebruaril Foto: PRAVEEN MENON/Scanpix

Uus-Meremaa pealinnas Wellingtonis on koroonapiirangute ja kohustusliku vaktsineerimise vastu protestijad kogunenud parlamendihoone juurde, kus neil on tekkinud kokkupõrkeid politseinikega.

Korrakaitsjate teatel paigaldasid nad protestiala ümber teesulud, kui meelt avaldavad inimesed neid järsku inimväljaheitega viskama hakkasid, teatab afp.com.

Seitse politseinikku sai neid tabanud välikäimla ja selles olnud väljaheite tõttu kergelt kannatada.

Uurimine näitas, et protestijad võtsid korrakaitsjate loopimiseks ekskrementi parlamendihoone juurde pandud välikäimlatest.

Koroonapiirangute ja kohustusliku vaktsineerimise vastane protest Uus-Meremaal Wellingtonis. Foto on tehtud 15. veebruaril.
Koroonapiirangute ja kohustusliku vaktsineerimise vastane protest Uus-Meremaal Wellingtonis. Foto on tehtud 15. veebruaril. Foto: CHARLIE COPPINGER/Scanpix

«Kellegi määrimine meelega roojaga on tõsine süütegu ja vastavalt seadusele saab selle eest määrata kuni 14 aasta pikkuse vangistuse. Väljaheite loopimisega ähvardamise eest saab samuti karistada,» teatas Wellingtoni politsei pressiesindaja.

Ta lisas, et igaühte, kes käitub ähvardavalt või seadusega vastuolus, saab kinni pidada ja talle saab avaliku korra rikkumise eest süüdistuse esitada.

Wellingtonis seni protestivad inimesed võtsid juba kaks nädalat tagasi enda valdusse parlamendihoonet ümbritseva ala ja lähedased tänavad. Meeleavaldajad panid seal püsti telklaagri, mida politsei on üritanud lõhkuda, kuid sellest hoolimata on see aina suurenenud.

Koroonapiirangute ja kohustusliku vaktsineerimise vastane protest Uus-Meremaal Wellingtonis. Uusmeremaalased on protestinud juba mitu nädalat ja püstitanud parlamendihoone juurde telklaagri.
Koroonapiirangute ja kohustusliku vaktsineerimise vastane protest Uus-Meremaal Wellingtonis. Uusmeremaalased on protestinud juba mitu nädalat ja püstitanud parlamendihoone juurde telklaagri. Foto: MARTY MELVILLE/Scanpix

Möödunud nädalalõpul oli Welligtoni kesklinna pargitud üle 800 auto, mis tekitasid seal ummikuid.

Politsei teatel peeti kinni vähemalt kaheksa inimest, kes muutusid vägivaldseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles