Austraalia mõrvar tahtis äralõigatud sõrme kohtule saata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivan Milat
Ivan Milat Foto: AFP / Scanpix

Austraalias tahtis sarimõrvar äralõigatud väikses sõrme postiga kohtule saata.

64-aastane Ivan Milat, kes mõisteti 1996. aastal seitsme matkaja tapmises süüdi, lõikas plastmassist nuga kasutades ära oma vasaku käe väikese sõrme, kirjutab abc.net.au.

Milat kannab karistust Sydneyst 200 kilomeetri kaugusel asuvas range režiimiga vanglas.

Mees pani äralõigatud sõrme ümbrikusse ning kirjutas sellele Austraalia kõrgeima kohtu aadressi ning andis ümbriku väljamineva posti hulka.

Ümbrikust avastati sõrm ja seda ei saadetud edasi. Mõrvar toimetati koos sõrmega haiglasse, kuid kirurgi sõnul ei olnud sõrme võimalik tagasi opereerida.

Vang toodi pärast mõningat aega haiglas viibimist vanglasse tagasi, kuid siis alustas ta näljastreiki.

Milat ei paljastanud, mis olid tema sõrme äralõikamise motiivid. Juhtumi kohta algatati uurimine.

«Sõrme äralõikamine näitab, et ta on masenduses. Ivan Milat on masendunud vangide musternäide,» sõnas kohaliku vanglaameti esindaja John Dunthorne.

Milat on ka varem end vigastada püüdnud. 2001. aastal neelas ta alla kolm žiletitera, aasta hiljem aga WC värskendusvahendit.

Milat tappis kolm saksa, kaks briti ja kaks austraallasest matkajat ajavahemikus 1989 – 1992. Nende surnukehad leiti madalatest haudadest Sydneyst edelas asuvast metsast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles