VIDEO Vaata, kuidas tormilaine lööb Saksamaa laeval aknad eest

Triin Roos
, Ajakirjanik
Copy
Torm purustas praami aknad.
Torm purustas praami aknad. Foto: DANIEL BOCKWOLDT, Scanpix

17. veebruaril Saksamaal Hamburgis praamiga sõitvad inimesed said ehmatuse osaliseks, kui järsku suur tormilaine laeva esiaknad purustas ja vesi sisse tungis. 

Sotsiaalmeedias ringleb video ohtlikuks muutunud laevasõidust. Laeva akende taga möllavaid suuri laineid filminud reisija püüdis kinni kaadri, kus vesi laeva aknad purustas ja laevaruumi tungis. Sõitjad ehmusid ja hakksid ruumist väljuma. Üks reisija sai väidetavalt ka kergema vigastuse, teised pääsesid tervena, vahendab Mail Online.  

Praam sõitis mööda Elbe jõge Hamburgi ja Finkenwerderi vahel, enne kui tohutu laine praami sisse tungis. Tuule kiirus oli 151 kilomeetrit tunnis. 

Saksamaal möllab torm Ylenia. Torm häirib ka rongiliiklust. Saksa rongifirma Deutsche Bahn on peatanud pikamaa rongisõidud seitsmes liidumaas. Rongifirma esindaja Achim Stauss ütles, et raudteed ja elekriliinid kannatavad tormi tõttu märkimisväärset kahju. «Kardan, et reisijad peavad nüüd pikka aega häiritud rongiliiklusega leppima,» ütles Stauss.  

Eksperdid väidavad, et arenenud ilmaennustamise meetodid ja hea ettevalmistatus tormiolukordadeks on aidanud ennetada suuri katastroofe nagu näiteks üleujutused, mis tabasid Hamburgi täpselt 60 aastat tagasi tappes rohkem kui 300 inimest. 

Suur tuul tekitab palju pahandust. Kortermaja katus on lennanud auto peale. Gelsenkirchen, Saksamaa, 17. veebruar 2022. 
Suur tuul tekitab palju pahandust. Kortermaja katus on lennanud auto peale. Gelsenkirchen, Saksamaa, 17. veebruar 2022. Foto: Martin Meissner, Scanpix

Suur torm möllab praegu ka Suurbritannias, kus tuule kiirus ulatub kuni 140 kilomeetrini tunnis (40 meetrini sekundis). Loe eluohtlikuks peetava tormi kohta SIIN.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles