Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Rahvusvaheline üldsus süüdistab Hiinat orjatöö kasutamises, olümpiaametnikud eitavad seda

Toimetaja: Inna-Katrin Hein
Copy
Olümpialipp ja Hiina lipp 4. veebruaril Pekingi taliolümpiamängude avatseremoonial
Olümpialipp ja Hiina lipp 4. veebruaril Pekingi taliolümpiamängude avatseremoonial Foto: Paul Chiasson/Scanpix

Juba enne praegu Hiinas Pekingis toimuvaid taliolümpiamänge kritiseeriti rahvusvahelisel areenil, et Hiina hävitab, vangistab ja saadab sunnitööle vähemusrahvuse esindajaid, eelkõige moslemitest uiguure. Lisaks tehti olümpiaks ettevalmistused vangistatud uiguuride abil, kuid neile ei makstud selle töö eest mitte jüaanigi. Lääs on jätkanud Hiina inimõigusolukorra kritiseerimist, mille tõttu olümpia korraldajad asusid enda kaitsele ja võtsid sõna.

Pekingi taliolümpiamängude korralduskomitee pressiesindaja Yan Jiarong sõnas 17. veebruaril pressikonverentsil ajakirjanikele, et Hiinas ei diskrimineerita kedagi, kaasa arvatud Xinjiangi piirkonnas elavaid uiguure. Samuti ütles ta, et Taiwan ei ole eraldi riik, vaid on alati olnud Hiina osa, kirjutab scmp.com.

Kui varem üritasid Hiina esindajad riigi probleemidest avalikkuses mitte rääkida, siis nüüd käsitles Yan neid poliitiliselt tundlikke teemasid. Ta kordas juba varem välja öeldud seisukohta, et Hiina on terviklik riik ning äärmuslusel ei tohi lubada seda ohtu seada.

Tagasi üles