Eesti president Alar Karis toetas Ukrainat õhtusöögiga Tallinnas Ukraina restoranis

Inna-Katrin Hein
Copy
Riigikaitse Nõukogu kaitseministeeriumis 2. veebruaril 2022. Fotol president Alar Karis
Riigikaitse Nõukogu kaitseministeeriumis 2. veebruaril 2022. Fotol president Alar Karis Foto: Eero Vabamägi

Lääne luure teatas juba jaanuaris, et suure tõenäosusega tungivad Vene väeüksused üle Ukraina piiri 16. veebruaril, kuid nii ei juhtunud.

Juba mõnda aega on avaliku elu tegelased paljudes riikides ja ka Eestis Ukrainale toetust avaldanud. Nende hulgas on Eesti president Alar Karis, kes käis õhtust söömas Tallinnas Mustamäel asuvas Ukraina restoranis Huturok, avaldades nii ukrainlastele toetust, kirjutab limon.postimees.ee.

Peaminister Kaja Kallas kutsus 14. veebruaril Eesti valitsuse kabinetinõupidamisel iga kodanikku, asutust ja ettevõtet mõtlema, mida saab teha, «kui Ukraina kriis kasvab sõjaliseks rünnakuks, mis võib mõjutada kõiki».

President Karis oli esimene, kes Kallase üleskutsele vastas. Ta tegi seda väga loovalt, õhtustades nõunikega Ukraina restoranis Huturok. Seal sõi president hapukurki, eri täidisega pelmeene ja kartulipannkooke. Eriti meeldisid talle aga juustukoogid.

Hutorokit ei suletud presidendi külastuse ajaks teistele klientidele, kõik oli demokraatlik.

Karis oli seal üsna pikka aega, nautides Ukraina kööki ja Ukraina laule. Restorani töötajad märkisid, et ta ei keeldunud nendega koos mälestusfoto tegemisest.

Karis avaldas Ukrainale sotsiaalmeedias toetust, kirjutades, et Ukraina ja ukrainlased ei ole praegusel pingelisel ajal üksinda, sest neil on demokraatlike riikide, sealhulgas Eesti kindel tugi.

Karis postistas ka foto, millel ta on koos Ukraina restorani töötajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles