TREILER ⟩ Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival kuulutas välja esimesed filmid

Elu24
Copy
HÕFF avalikustas selle aasta festivali esimesed filmid.
HÕFF avalikustas selle aasta festivali esimesed filmid. Foto: Kaader filmist

Haapsalu õudus- ja fantaasiafilmide festival (HÕFF) kuulutas välja esimesed filmid, mida saab sel aastal festivalil näha.

«Naelutab sind tooli külge ja muudab oimetuks.» «Hirmuäratav põnevik.» «Kättemaksufilmide järgmine tase.» Just selliste kiidusõnade saatel võttis Briti press eelmise aasta lõpus vastu krimi- ja põnevusfilmide meistri Paul Andrew Williamsi uue, alla 18-aastastele keelatud õuduspõneviku «Härg» («Bull»).

Härjaks hüütud gangster, kelle tema enda jõuk kümme aastat tagasi tappis, ilmub müstilisel kombel välja, et otsida üles oma poeg ja maksta kätte tapjatele. Väikese eelarvega ja vaid 18 päevaga üles võetud film on jõhker ja nõrganärvilistele vaatajatele mittesoovitatav. Linateose nimiosas on «Tapanimekirjast» tuttav Neil Maskell.

«Oma tooruselt võib see tunduda jubedam kui kümme õudusfilmi kokku,» ütleb ka HÕFFi juht Helmut Jänes ühe oma tänavuse lemmiku kohta.

Neil, kes mäletavad veel Ana Lily Amirpouri vampiirivesternit «Tüdruk läheb öösel üksi koju», tasub oodata ka selle Iraani juurtega Briti-Ameerika režissööri uut filmi «Mona Lisa ja verekuu» («Mona Lisa and the Blood Moon»). Seda õudussugemetega fantaasiapõnevikku vürtsitab tehno- ja raskemuusika. Peategelane on üleloomulike võimetega eluvõõras noor naine, kes põgeneb vaimuhaiglast ja sukeldub neoontuledes särava New Orleansi melusse.

«Kujutage ette filmi «Kesköine põgenemine», kui selle autor oleks Jim Jarmusch,» on seda iseloomustanud väljaanne Time Out.

1980. aastate fantaasia- ja seiklusfilmidest inspireeritud stiilses urbanistlikus linateoses mängivad Kate Hudson ja «Põlemisest» tuntud Jeon Jong-seo. See esilinastus mullusel Veneetsia filmifestivalil ja on pärast seda olnud ekraanil paljudel nimekatel festivalidel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles