ÕNNESOOVID Värske olümpiapronks Kelly Sildaru tähistab 20. sünnipäeva (1)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Kelly Sildaru Pekingi taliolümpiamängude medalitseremoonial.
Kelly Sildaru Pekingi taliolümpiamängude medalitseremoonial. Foto: Tairo Lutter

Täna, 17. veebruaril tähistab oma 20. sünnipäeva praegu Pekingi taliolümpiamängudel suuri tegusid korda saatev freestyle-suusataja Kelly Sildaru.

«Täna on minu sünnipäev!» kirjutab Sildaru värskes Instagrami postituses, mille alla on juba kogunenud rohkelt õnnesoove.

Lisaks sünnipäevaõnnele soovitakse talle kommentaarides edu ka 18. veebruaril toimuvaks rennisõidu finaaliks. 

Teise medali püüdmist alustas Sildaru Eesti aja järgi täna öösel, kui pääses kolmanda tulemusega 87,50 punkti kindlalt finaali. Teisele katsele ta ei läinud, kuna otsustas finaalvõistluseks energiat säästa.

Kolmanda ala eel on Sildaru kurtnud väsimust. «Olümpia on natuke ärevam, pingelisem, emotsioonid on teistsugused. Tunnen, et keha on kurnatud ja väsinud. Kuna finaalikoht tundus kindel, otsustasin puhata ja homseks valmistuda,» lausus Sildaru Postimehele antud intervjuus.

Kelly Sildaru sündis 17. veebruaril 2002. aastal Tallinnas. Ta on Eesti parim vigursuusataja ja värske Pekingi taliolümpiamängude pronksmedalivõitja.

Sildaru on esimene eestlasest vigursuusatamise maailmameister, X Gamesi võistluse võitja ja maailma noorim kahekordne X Gamesi võitja, kuuekordne juunioride maailmameister. 

2019. aasta X Gamesil Aspenis võistles Sildaru rennisõidus, pargisõidus ja Big Airi hüpetes, kus ta võitis igal alal medali. Sellega sai ta esimeseks suusasportlaseks, kes on pärast 1997. aastat ühelt X Gamesilt võitnud kolm medalit.

2018. aastal Lõuna-Koreas Pyeongchangis toimunud taliolümpiamängud jättis ta vigastuse tõttu vahele.

Kelly vend Henry Sildaru on samuti vigursuusataja.

Kelly on suhtes oma treeneri Mihkel Ustaviga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles