«Pealtnägija» saatega seotud advokaadid ei ilmunud kohtusse. Kärmas: see on kolossaalne ajaraisk! (1)

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Ajakirjanikud Mihkel Kärmas ja Anna Pihl 16. veebruaril Harju maakohtus.
Ajakirjanikud Mihkel Kärmas ja Anna Pihl 16. veebruaril Harju maakohtus. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

2017. aastal Keskerakonnalt vanalinna kontori ostnud Soome ärimees Arto Kalevi Autio käib jätkuvalt kohut Eesti Rahvusringhäälingu, «Pealtnägija» ning ajakirjanike Mihkel Kärmase ja Anna Pihliga. Aastaid kestnud kohtulahingu järgmine etapp pidi toimuma kolmapäeval, 16. veebruaril, kuid võttis ootamatu pöörde, kui nii kostja kui hageja esindajad kohtusse ei ilmunud.

Mäletatavasti seisneb kohtuasi selles, et Soome Noortefondi endisi juhte kahtlustatakse fondi rahade suurejoonelises rüüstamises, seda ka eri kinnisvaratehingute ja projektide kaudu Eestis. Väidetavalt aitasid neid selles Eestis tegutsev Soome ettevõtja Arto Kalevi Autio ja tema siinsed partnerid.

2018. aasta novembri alguses jõudis eetrisse «Pealtnägija» episood, kus Mihkel Kärmas ja Anna Pihl tõid Autio tegevuse avalikkusesse. Sama aasta lõpus esitati Eesti Rahvusringhäälingu (ERR), «Pealtnägija» ning juhtumit uurinud ajakirjanike vastu hagi ebaõigete faktiväidete ümberlükkamiseks, mittevaralise kahju hüvitamiseks ja kahju tekitava tegevuse keelamist nõudes. Kärmase sõnul süüdistatakse neid 18 valeväite esitamises.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles