25-aastane raskes joobes mees tegi neljale inimesele pommiähvarduse

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
13. veebruari õhtul sai häirekeskus sõnumi, et korteris, kus viibib neli inimest, lõhkeb mõne hetke pärast pomm.
13. veebruari õhtul sai häirekeskus sõnumi, et korteris, kus viibib neli inimest, lõhkeb mõne hetke pärast pomm. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

13. veebruari õhtul sai häirekeskus sõnumi, et korteris, kus viibib neli inimest, lõhkeb mõne hetke pärast pomm. Politsei asus äreva teate peale koguma infot, et selgitada välja kõne tegija ning muud sündmuse täpsemad asjaolud.

Politsei tuvastas, et sõnum saadeti Otepää vallast Sihva küla ühest eramust, kus viibis kokku viis joobes inimest. Ohtu õnneks kellegi elule ei olnud. Kuriteos kahtlustatavana peeti kinni 25-aastane mees.

Lõuna ringkonnaprokuröri Ainar Koigi sõnul reageerib politsei pommiähvardustele suure ressursiga. «Paraku ei tea me pommiähvarduse saamisel kunagi kindlalt, kas tegemist oli naljaga, purjuspäi tehtud rumalusega või on ähvardusel tõsi taga.»

Seetõttu rakendab politsei pommiähvarduste lahendamiseks suurt jõudu, et teha võimalikult kiiresti kindlaks ähvardaja tõeline motiiv ja ohu olemasolu või puudumine. Kui aga ähvardus ongi alkoholi mõjul tehtud rumalus, siis paraku kulub selle rumaluse lahendamiseks politseinike tööaega, mida oleks saanud kasutada päriselt hädas olevate inimeste aitamiseks.

«13. veebruari õhtul saadeti häirekeskusele sõnum, et mõnekümne minuti pärast lõhkeb ühes nelja inimesega korteris pomm,» sõnab Koik.

Politsei asus kohe selgitama, kes on numbri omanik ja kust sõnum saadeti. Lisaks tuli samalt numbrilt iga viie minuti tagant meeldetuletus, et varsti pomm plahvatab. Peagi selgus, et telefoni omanik on 25-aastane mees, kes oli Otepää vallas Sihva külas sõprade juures. Ta oli raskes joobes ja pommi ega ohtu kellegi elule ei olnud.

«Politsei pidas ta kuriteos kahtlustatavana kinni ja toimetas ta esmalt kainenema. Pärast kainenemist esitati talle kahtlustus avaliku korra raskes rikkumises, mille eest võib kohus karistada kuni viieaastase vangistusega. Loodetavasti leiavad ka raskes joobes inimesed oma meele lahutamiseks tegevused, mis ei sea ohtu teiste turvatunnet ega enda tulevikku,» lisas prokurör.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles