IGA EMA ÕUDUS Kolmest lapsest kahel diagnoositi vähk: kogu elu pöörati pea peale

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Elina Jürjeni kolmest lapsest kahel diagnoositi vähk.
Elina Jürjeni kolmest lapsest kahel diagnoositi vähk. Foto: ERR

«Oled kuulnud, et vähk on surmaotsus, aga tuleb hakata minema ja lastele toeks olla,» sõnas Elina Jürjen, kelle kolmest lapsest kaks on saanud vähidiagnoosi. 

Keskmine poeg oli 2,5-aastane, kui ilmnesid sinikad, millega perearst saatis nad lastehaiglasse. Seal selgus, et lapsel on äge lümfoblastne leukeemia.

«Kogu elu pöörati pea peale. Olime haiglas, hakkasime ravima, ei teadnud haigusest mitte midagi. Ei olnud eelnevalt kogemust, kuskilt otsast ei olnud suguvõsas,» tunnistas Elina «Ringvaate» saates.

Olles pool aastat poega ravinud, hakkas pere juba šokist toibuma, kuid mõne kuu pärast tabas neid uus ehmatus. Noorimal pojal diagnoositi aasta ja viie kuu vanusena täpselt sama haigus nagu vanemal vennal.

«Tal oli peas muhk, mida me jälgisime, ja ühel hetkel tegime vereanalüüsi ja tuli täpselt sama diagnoos – äge lümfoblastne leukeemia,» kurvastas ema. Ta tunnistas, et alguses tundus diagnoos kui surmaotsus, sest vähk ei tähenda midagi head, eriti väikesel lapsel.

Samuti ei teadnud nad, milline on paranemislootus. «Ega me ei lootnudki. Oled kuulnud, et vähk on surmaotsus, aga tuleb hakata minema ja lastele toeks olla. Kuidagi pead ka endaga hakkama saama, et olla lapsele toeks.»

Vaata täispikka intervjuud videost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles