FOTOD JA VIDEO Prantsusmaal tekkis majas plahvatus, hukkus ka paaripäevane laps

Inna-Katrin Hein
Copy
Prantsusmaa lõunaosas Saint-Laurent-de-la-Salanque'is leidis kolmekordses majas aset plahvatus. Hukkus seitse inimest, sealhulgas kaks last
Prantsusmaa lõunaosas Saint-Laurent-de-la-Salanque'is leidis kolmekordses majas aset plahvatus. Hukkus seitse inimest, sealhulgas kaks last Foto: SDIS66 via AP/Scanpix

Prantsusmaa lõunaosas Perpignan’i lähedal Saint-Laurent-de-la-Salanque’is leidis korrusmajas aset plahvatus, milles hukkus seitse inimest. Neist kaks on lapsed, üks lastest oli paaripäevane.

Juhtum leidis aset kolmekordses majas ööl vastu 14. veebruari kella 1.30 ajal kohaliku aja järgi. Tuletõrjujate sõnul oli plahvatus hoone esimesel korrusel, kus asus toidukauplus ja valmistoidu kaasamüügi kiosk, teatab europe1.fr.

Politsei leidis hävinenud hoone juurest gaasiballoone, kuid veel ei ole selge, kas nende tõttu tekkis plahvatus või tegid need olukorra hullemaks.

Prantsusmaa lõunaosas Saint-Laurent-de-la-Salanque'is leidis kolmekordses majas aset plahvatus. Hukkus seitse inimest, sealhulgas kaks last
Prantsusmaa lõunaosas Saint-Laurent-de-la-Salanque'is leidis kolmekordses majas aset plahvatus. Hukkus seitse inimest, sealhulgas kaks last Foto: RAYMOND ROIG/Scanpix

Plahvatusele järgnes tulekahju, mis levis ka kõrvalhoonetesse. Tuletõrje evakueeris sündmuspaiga lähedaste majade elanikud, nad majutati linna kulul hotelli.

«Kuulsin plahvatust ja siis nägin võimsaid leeke. Kuulsin ka karjumist, kuid see lakkas üsna kiiresti,» ütles piirkonnas elav 59-aastane Nadine Bret meediale.

Ühel 30-aastasel mehel õnnestus maja aknast alla hüpata. Ta sai raskelt vigastada ja kohaliku haigla arstide sõnul on ta seisund kriitiline. Lisaks temale jäi majast ellu veel kolm inimest, kes said kergemalt vigastada. Kokku sai piirkonnas kergemalt või raskemalt vigastada 37 inimest.

Tuletõrjujate teatel muutsid plahvatusest tekkinud lööklaine ja leegid mitu hoonet ohtlikuks ja ebastabiilseks.

Politsei uurib, mis plahvatuse põhjustas.

Saint-Laurent-de-la-Salanque’i linnapea Alain Got sõnas meediale, et linna tabas suure ohvrite arvuga tragöödia ning nad avaldavad kaastunnet neile, kes kaotasid lähedasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles