Kanada peaministri sõnul saab protestijate pangaarved külmutada

Inna-Katrin Hein
Copy
Kanada peaminister Justin Trudeau lahkumas 14. veebruaril Ottawas pressikonverentsilt, kus ta teatas, et Kanadas hakkab kehtima eriolukord, mis võimaldab lisapiiranguid
Kanada peaminister Justin Trudeau lahkumas 14. veebruaril Ottawas pressikonverentsilt, kus ta teatas, et Kanadas hakkab kehtima eriolukord, mis võimaldab lisapiiranguid Foto: Adrian Wyld/Scanpix

Kanadas on alates jaanuari lõpust protestitud koroonapiirangute ja vaktsineerimise vastu ning nõutud nende tühistamist. Selle tõttu kehtestasid võimud eriolukorra, mille abil loodetakse Freedom Convoy (Vabaduse konvoi) protest lõpetada ja olukord kontrolli alla saada.

Kanada peaministri Justin Trudeau valitsus saab hädaolukorra seadusele (Emergencies Act) toetudes keelata esmalt 30 päevaks reisimise ja avalikud kogunemised ning isegi külmutada pangakontosid, teatavad afp.com ja bbc.com.

Peaminister Trudeau kinnitas 14. veebruari pressikonverentsil, et kui meeleavaldused ei lõppe, siis hakatakse protestijate pangaarveid külmutama, ja seda saab teha hädaolukorra seadusele toetudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles