VIDEO ⟩ «Olen teinud pattu»: 835 000 dollarit hasartmänguks varastanud nunn saadetakse trellide taha

Inna-Katrin Hein
Copy
St. Jamesi Catholic School USA-s Californias Torrance'is. Kooli rektor nunn Mary Kreuper varasta kooli raha, ta anti kohtu alla ja ta sai vanglakaristuse
St. Jamesi Catholic School USA-s Californias Torrance'is. Kooli rektor nunn Mary Kreuper varasta kooli raha, ta anti kohtu alla ja ta sai vanglakaristuse Foto: PATRICK T. FALLON/SCANPIX

Ameerika Ühendriikides Californias Torrence’is St Jamesi katoliku erakooli  juhtinud nunn Mary Kreuper anti kohtu alla, sest ta varastas koolilt 835 000 dollarit (734 800 eurot) hasartmänguks ja luksuspuhkuseks.

80-aastane Kreuper sõnas kohtus, et kahetseb oma tegu, sest ta on raha varastamise ja hasartmängude mängimisega patustanud, teatab news.sky.com.

«Olen rikkunud oma vaesusvannet, olen patustanud,» tunnistas raha varastanud nunn kohtus. Ta pani taskusse nii õpilaste vanematelt saadud õppemaksu kui ka annetused.

Lisaks kasiinodes mängimisele kulutas nunn raha luksuslikele puhkustele. Osal neist käis ta koos nunnadest sõpradega, kelle reisi ta maksis kinni. Nunn sõnas uurijatele, et tal tekkis kadedus, kuna katoliku preestritele makstakse rohkem palka kui abtissidele ja nunnadest koolijuhtidele.

Nunn Kreuperi advokaat Mark Byrne palus kohtul naist vanglast säästa, kuna ta elab kloostris juba rangete piirangute all.

«Kui ta vangi panna, kaotab ta kõik. Ta maksab kõik oma raha kuni surmani tagasimakseteks. Mitte keegi ei võta enam teda tööle, kuna ta on eakas. Talle tuleks tagada minimaalne toimetulek,» sõnas Byrne.

Los Angelese kohtu kohtunik Poonam Kumar tunnistas meediale, et see oli keeruline juhtum, kuna nunn on juba eakas naine, kuid samas ei saanud jätta teda karistamata.

Kohtunik määras, et nunn peab olema trellide taga ühe aasta ja ühe päeva ning maksma varastatud raha tagasi.

Nunn Kreuper lubas, et on ülejäänud elu aus ja astub Kristuse jälgedes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles