Suri «Tondipüüdjate» lavastaja Ivan Reitman

Elu24
Copy
Ivan Reitman
Ivan Reitman Foto: AFP/SCANPIX

Laupäeval suri 75-aastasena «Tondipüüdjate» ja paljude teiste 80. aastate hittkomöödiate lavastaja Ivan Reitman, vahendab The Guardian

Reitman suri rahulikult une pealt laupäeva õhtul Californias Montecitos asuvas kodus, teatas tema perekond. Surma põhjust ei antud. 

«Meie perekond leinab ootamatu abikaasa, isa ja vanaisa kaotuse pärast, ta õpetas meil elus alati maagiat otsima,» ütlesid tema lapsed Jason, Catherine ja Caroline Reitman ühisavalduses.

«Lohutame end mõttega, et tema töö filmitegijana tõi naeru ja õnne lugematutele teistele üle maailma. Kuigi me leiname privaatselt, loodame, et need, kes teda tema filmide kaudu tundsid, mäletavad teda alati.»

27. oktoobril 1946 endises Tšehhoslovakkias sündinud ja seejärel perega Kanadasse emigreerunud Reitman alustas filmikarjääri produtsendina David Cronenbergi õudusfilmide «Shivers» (1975) ja «Rabid» (1977) juures. Pärast seda produtseeris ta John Landise lavastatud 1978. aasta filmi «National Lampoon's Animal House», millest kujunes suur hitt.

Järgneval aastal tegi Reitman lavastajadebüüdi filmiga «Lihapallid» («Meatballs»), kus tegi esimest korda koostööd näitleja Bill Murrayga, kelle jaoks see oli esimene peaosa filmis.

Reitmanist sai 1980. aastate üks silmapaistvamaid komöödiarežissööre. Muu hulgas lavastas ta 1981. aasta filmi «Triibud» («Stripes») ja 1988. aasta filmi «Kaksikud» («Twins»). Viimase peaosades on Arnold Schwarzenegger ja Danny DeVito, kes avastavad, et nad on kaksikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles