VIDEO ⟩ Põhja-Makedoonia president saatis Downi sündroomi tõttu kiusatud tüdruku kooli

Inna-Katrin Hein
Copy
Põhja-Makedoonia president Stevo Pendarovski septembris 2021 Tetovos, kus põles Covid-19 patsientidega haigla
Põhja-Makedoonia president Stevo Pendarovski septembris 2021 Tetovos, kus põles Covid-19 patsientidega haigla Foto: OGNEN TEOFILOVSKI/Scanpix

Põhja-Makedoonia president Stevo Pendarovski saatis isiklikult kooli Downi sündroomiga tüdruku pärast seda, kui ta kuulis, et last kiusati.

President hoidis 11-aastasel Embla Ademil käest kinni ja läks temaga Gostivaris asuvasse kooli, kus teda oli juba mõnda aega erinemise pärast nii füüsiliselt kui vaimselt rünnatud, teatab cnn.com.

Pendarovski rääkis ka tüdruku vanematega sellest, millega nad peavad iga päev kokku puutuma, kui peres kasvab erivajadusega laps.

«President ütles, et laste heaolu ohtu seadvate inimeste käitumist ei saa aktsepteerida, eriti siis, kui tegemist on lapsega, kelle areng on olnud teistsugune ja kes vajab rohkem hoolt,» teatas Põhja-Makedoonia presidendi kantselei riigipea sõnadele viidates.

Teates on veel öeldud, et ka Downi sündroomiga lastel on põhi- ja inimõigused ning neid ei tohi eirata. Samuti on neil õigus haridusele.

«Meie kohustus nii riigi kui üksikisikutena on, et oleksime empaatilisemad. Oleme kõik erinevad, kuid samas sarnased. Aktsepteerimine aitab selliseid lapsi nagu Embla,» sõnas Põhja-Makedoonia president.

Põhja-Makedoonia kuulus kunagi liitriiki Jugoslaaviasse. Praegu on see ilma merepiirita Kagu-Euroopa väikeriik, kus elab umbes kaks miljonit inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles