JUBA VARSTI Jüri Pootsmann astub Eesti Laulul lavale verivärske looga

Annaliisa Köss
, reporter-toimetaja
Copy
Jüri Pootsmann.
Jüri Pootsmann. Foto: TV3 pressimaterjal

Viimastel nädalatel Eesti Laulu saatejuhina rohkelt positiivset tähelepanu saanud laulja Jüri Pootsmann avaldas värske singli «Jäljed jätsid tuulde», mis tuleb esitlusele laupäeval, 12. veebruaril Saku Suurhallis toimuval Eesti Laulu finaalkontserdil.

Loo autoriteks on soome rahvusest Juho Suutarinen, Tomi Saario, Jüri ise ning paljulubav noor kodumaine talent Andreas Poom. Jüri tundeid aitas sõnadesse panna luuletaja Lauri Räpp. Kuula uut lugu siin!

«Kirjutasime loo «Jäljed jätsid tuulde» juba 2020. aasta suvel. Kutsusin Andreas Poomi ja Frederik Küütsi endaga Helsingisse ja kirjutasime päev otsa erinevates tubades muusikat. Ütleksin, et sellised loomelaagrid on suisa teraapilised ja õhtul on alati põnev kuulata, mis päeva jooksul valminud on. Kreatiivsus ja produktiivsus ühes,» kirjeldab Pootsmann loo valmimise protsessi.

Jüri Pootsmann.
Jüri Pootsmann. Foto: Kuvatõmmis Youtube'ist

Loo üheks kaasautoriks on noor laulja ja laulukirjutaja Andreas Poom, kes meenutab: «Mäletan, kuidas meid jaotati tubadesse ära ja ma sattusin ühte tuppa kahe megaandeka soomlasega. Ausalt öeldes me vist isegi kaldusime natuke eemale esialgsetest Jüri poolt antud juhtnööridest – lasime laulul kirjutada iseend. Muidugi käis Jüri igal vabal hetkel meie toas piilumas ja mõtteid jagamas. Lõpptulemus oli midagi väga erilist ja olime tehtud tööga ülirahul!» 

Jüri Pootsmann lubab, et tänavune aasta saab olema täis uut muusikat ning aasta lõpuks on fännidel oodata midagi tõeliselt magusat: «Juba on alanud ettevalmistused minu kolmanda stuudioalbumi kallal, kust leiab kindlasti nii juba tuntud palasid kui ka verivärsket kraami. Suvi tuleb väga töine ja olen seda pikalt oodanud,» räägib ta.

«Jäljed jätsid tuulde» esmaesitlus toimub 12. veebruaril Saku Suurhallis Eesti Laulu finaalsaates. Loo ametlik lüürikavideo ilmub 16. veebruaril Jüri VEVO kanalil YouTube'is.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles