KONDOOMIPÄEV ⟩ Maailm on valmis vastu võtma turvaseksi emotikoni

Elu24
Copy
Sihtasutus AIDS Healthcare Foundation (AHF) kutsub üles avaldama oma poolehoidu turvaseksile ka emotikonide keeles.
Sihtasutus AIDS Healthcare Foundation (AHF) kutsub üles avaldama oma poolehoidu turvaseksile ka emotikonide keeles. Foto: Shutterstock

Täna, 13. veebruaril tähistatakse üle maailma rahvusvahelist kondoomipäeva, millega tuletatakse meelde, et kondoom on endiselt parim viis kaitsmaks end soovimatu raseduse ja sugulisel teel levivate haiguste eest. Ühtlasi kutsutakse inimesi üles kasutusele võtma turvaseksi emotikoni.

Päev enne sõbrapäeva tähistatavale kondoomipäevale pani aluse sihtasutus AIDS Healthcare Foundation (AHF), kes sel aastal kutsub kõiki üles avaldama oma poolehoidu turvaseksile ka emotikonide keeles.

Teada on, et emotikonid on muutunud seksuaalse sisuga sõnumivahetusel ehk sekstimisel tavapäraseks, küll aga pole olemas head ja levinud emotikoni turvaseksi tähistamiseks. «On aeg loobuda kondoomidega seotud häbimärgistamisest ja muuta turvalisema seksi teemal suhtlemine lihtsamaks. Kondoomiemotikoni kasutuselevõtt kõikidel digiplatvormidel oleks lõbus ja loominguline viis seda teha. Peame rääkima keeles, millega jõuame kõige enam ohustatud noorteni,» ütles AHFi globaalse eestkostetegevuse juht Terri Ford.

Turvaseksi emotikonid.
Turvaseksi emotikonid. Foto: Linda Kliinik

Seda, et maailm on kondoomi emotikoniks valmis, näitab ka murettekitav statistika: hinnanguliselt nakatub iga päev miljon inimest üle maailma sugulisel teel levivasse nakkusesse ja igal aastal esineb üle maailma endiselt 1,5 miljonit uut HIV-nakkuse edasiandmise juhtu.

Turvaseksi emotikonid.
Turvaseksi emotikonid. Foto: Linda Kliinik

Rahvusvahelise kondoomipäeva puhul toimuvad paljudes riikides eriüritused. Ülevaate kondoomipäeva ettevõtmistest leiab lehelt InternationalCondomDay.org ja Linda Kliiniku Facebooki lehelt

AIDS Healthcare Foundation (AHF) on suurim rahvusvaheline AIDSiga tegelev organisatsioon, mis pakub ravi ja teenuseid enam kui 1,5 miljonile inimesele 45 riigist üle maailma. Organisatsiooni kohta saab rohkem infot kodulehelt Aidshealth.org, Facebookist, Twitterist või Instagramist. 

Eestis esindab AIDS Healthcare Foundationit (AHF) Narvas tegutsev Linda Kliinik, mis tegeleb HIV ennetustegevuse (sh HIV-kiirtestimise), HIV-positiivsete ravi ja igakülgse nõustamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles