KLASS OMAETTE Moldova valis oma eurolaulu tõeliste pärlite seast

Elu24 muusikatoimetus
Copy
Viola Julea. Moldova valis oma tänavust eurolugu.
Viola Julea. Moldova valis oma tänavust eurolugu. Foto: Kuvatõmmis Youtube'i videost

Möödunud aastal võistluse vahele jätnud Moldova põrutab tänavu taas Eurovisioonile ning on tänaseks enda riiki esindava loo juba välja valinud. Valik tehti 29 loo seast, kus leidus ka tõelisi pärleid.

Moldova telekanal korraldas 29. jaanuaril Eurovisiooni riikliku eelvooru proovid, kus kuuldi 29 lugu. Esialgu pidid proovidest edasi pääsenud esitajad oma lauludega 5. märtsil taas üles astuma, et rahvas saaks valida nende seast tänavuse Moldova euroloo, vahendab eurovisionworld.com.

Lõpuks otsustati pandeemia valguses, et euroloo valib 29. jaanuaril hoopis žürii.

Tagasihoidlikult peetud eelvoorust jäi aga silma tõelisi pärleid, millest ringleb TikTokis ka üks kokkuvõtlik video. 

Kahe looga Eurovisioonile pürginud Sasha Bognibovi laulud paistavad silma omapäraste pealkirjade poolest. Üks mehe lugu kandis pealkirja «My Friend is Gay» ehk «Minu sõber on gei», teine aga «(I Just Had) Sex with Your Ex» ehk «(Ma just) seksisin su eksiga». Ei teagi, kas lood on inspireeritud elust enesest või kujutlusvõime viljad.

Lanjeroni-nimeline punt laulis laval lugu «Magic Carpet» («Lendav vaip»), mis eristus huvitavate tantsuelementidega. Muidugi koos vaibaga.

Pelageya Stefoglo lugu «I'm the Only One» väärib märkimist selle üsna morbiidsete sõnade tõttu. «Homme me sureme ja ei näe enam kunagi päikesetõusu,» laulis lauljatar. 

Viola Julea esitas lugu «Before (Twin Flame)», millel polnud väga vigagi, kuid lavale astudes ei olnud lauljataril laulusõnad veel peas. Leidlik Viola leidis siiski probleemile lahenduse: ta luges loo esituse ajal laulusõnu otse telefonist.

Artist nimega Angel Kiss soovis Eurovisioonile pääseda looga «The Sunshine in Me» ehk «Päikesekiired minu sees». Rõõmsana näiv lugu ei kõlanud Angel Kissi esituses üldsegi nii säravalt kui päike.

Võitjaks osutusid aga Zdob si Zdub ja Fratii Advahov looga «Trenuletul». Eurovisiooni fännidele on Zdob si Zdub tuttav 2005. aastast, kui ta esindas esimest korda lauluvõistlusel osalenud Moldovat looga «Boonika Bate Doba» ja tuli kuuendaks, vahendab eurovision.tv

Finaali on Moldova jõudnud 11 korral ja 2017. aastal võitis Sunstroke Projekt looga «Hey Mamma» kolmanda koha. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles