Rekvisiitide tegija näitab, kuidas tegelikult lüüakse filmides pudeleid pähe katki

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Katkine pudel
Katkine pudel Foto: Getty Images / AFP / Scanpix

Rekvisiitide valmistaja Megan Harris räägib, kuidas filme tegelikult tehakse ning kuidas raskesti purunevad asjad lähevad näitlejate käes üllatavalt kergesti katki.

Kanada filmitööstuses töötav Megan Harris on filminud omajagu videoid, kus ta näitab, millest ja kuidas tehakse filmirekvisiite.

Harris töötab mitmesuguste rekvisiitidega ja valmistab näiteks võltsviskit, mis on tegelikult jäätee. Veini asemel kasutatakse tihtipeale aga viinamarjamahla.

Ilmselt on kõik imestanud filme vaadates, kuidas küll saab tugevast klaasist karahvin nii kergesti katki minna, sest ega õllepudelgi nii lihtsalt purune.

Tuleb välja, et filmides kasutatakse pähe puruks löömiseks pudeleid, mis on tehtud näiteks klaaskommist. Seega on rekvisiitideks olevad klaaspudelid täiesti söödavad.

Rekvisiitide meeskonnal on väga suur vastutus ning iga detail peab olema usutav. Isegi toidukarbid, mis justkui peaks tulema kindlast söögikohast, on tegelikult tühjad ning Harris on need ise valmistanud.

Samuti pole probleem filmida keset suve talvestseene, sest naisel on näiteks lumesõjaks väga ehtsad lumepallid. Kohvikustseenides valmistab ta ise ka kõik vaagnad ning vajadusel lõikab toitudest tükid välja, et näiks, nagu keegi oleks ampsu võtnud.

Harrisele meeldib enda töö, sest pidev nuputamine, millised rekvisiidid filmi sobiksid, tekitavad elevust. Ükski detail ei jää tähelepanuta, sest kõik peab nägema välja nii ehtne kui võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles