„Vihurimäes“ vahetus peaosaline

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil on Kersti Heinloo Leigo talus tunamullu etendunud „Rooside sõjas (vasakul Uku Uusberg, paremal Tarmo Prangel).
Pildil on Kersti Heinloo Leigo talus tunamullu etendunud „Rooside sõjas (vasakul Uku Uusberg, paremal Tarmo Prangel). Foto: Lauri Kulpsoo

Vanemuise teater mängib eelolevalgi suvel Alatskivi lossi pargis vabaõhulavastust „Vihurimäe", Catherine'i kaksikrollis vahetab Helena Merzini välja Kersti Heinloo Eesti Draamateatrist.

Vanemuise draamajuhi Sven Karja sõnul ei soovinud Helena Merzin kõnealust rolli enam mängida ning teater tuli näitlejanna soovile vastu.

Draamajuht märkis: „Kersti Heinloo kandidatuuri kasuks rääkis ka ajalooline seik, et kui kolm-neli aastat tagasi plaanis kadunud Mati Unt meie teatris „Vihurimäed" lavastada, pakkus ta seda rolli just Kersti Heinloole."

Heatcliffi mängib ka sel suvel Marko Matvere, teistes rollides esinevad Külliki Saldre, Riho Kütsar, Margus Jaanovits, Raivo Adlas, Ott Sepp ja Helen Rekkor.


19. sajandi briti kirjandusklassikasse kuuluva „Vihurimäe" dramatiseeringut esitatakse Tartumaal Alatskivi lossi pargis 1.-18. juulini kümme korda.

Tüki piletid on juba praegu müügil Vanemuise kassades ning Piletimaailma ja Piletilevi müügikohtades kõikjal Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles