Meelis Kaldalu kuulutati tagaotsitavaks! Alternatiivpoliitiku hea sõber: olime viimati suhtluses laupäeva varahommikul (1)

Copy
Meelis Kaldalu
Meelis Kaldalu Foto: Kuvatõmmis PPA lehelt.

Meelis Kaldalu on jooksus ning kohus kuulutas ta tagaotsitavaks. Mehe hea sõber ja kaaspoliitik Riho Laurits kommenteeris Elu24-le, et suhtles tagaotsitavaga viimati laupäeva hommikul.

Poliitaktivisti ja valimisliidu Südamega Tartu eestvedajat Kaldalut süüdistatakse avaliku korra raskes rikkumises, sest ta tegi 2017. aasta 10. oktoobri õhtul ERRi stuudiole pommiähvarduse. 7. jaanuaril käis Elu24 tegemas Kaldalu süüasjaga seoses meeleolukat kohtureportaaži. Kuu hiljem, 7. veebruaril tegi Tartu maakohus määruse, millega kuulutas süüdistatav Meelis Kaldalu tagaotsitavaks PPA Lõuna prefektuuri kaudu kohtumenetlusest kõrvalehoidmise tõttu. 

Tartu maakohtu pressiesindaja Annett Kreitsmann kommenteeris Kaldalu vahistamist järgmiselt: «Meelis Kaldalu ei tulnud Tartu maakohtu istungile 7.02.2022. Sellele eelnevalt oli Tartu vangla kriminaalhooldusosakond esitanud kohtule ka erakorralise ettekande, milles paluti asendada elektrooniline valve vahistamisega, kuna Meelis Kaldalu on korduvalt rikkunud elektroonilise valve reegleid. Kohus rahuldas ringkonnaprokuröri taotluse ja kohaldas Meelis Kaldalule sundtoomist tema elukohast, kus aga teda ei viibinud. Kohus leidis, et Meelis Kaldalu käitumine viitab tema tahtlikule kõrvalehoidmisele juba lõppevast kohtumenetlusest ning on alused kuulutada süüdistatav Meelis Kaldalu tagaotsitavaks KrMS (kriminaalmenetluse seadustik – toim) § 140 lg 1 alusel. Kohus leidis, et kergem tõkend kui vahistamine ei taga seda, et Meelis Kaldalu oleks menetluses kättesaadav ning saaks kohtumenetluse lõpetada.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles