FOTOD JA VIDEO ⟩ Marokos maeti kaevu kukkunud ja seal surnud väike poiss Rayan

Inna-Katrin Hein
Copy
Maroko põhjaosas Chefchaouenis maeti viieaastane Rayan Awram, kes kukkus 1. veebruaril sügavasse kaevu ja suri enne, kui päästjad temani jõudsid
Maroko põhjaosas Chefchaouenis maeti viieaastane Rayan Awram, kes kukkus 1. veebruaril sügavasse kaevu ja suri enne, kui päästjad temani jõudsid Foto: Stringer/Scanpix

Maroko põhjaosas Chefchaouenis maeti väike poiss, kes oli kukkunud kitsasse kaevu ja surnud seal enne, kui päästjad temani jõudsid.

Viieaastane Rayan Awram kukkus umbes 50 meetri sügavuses kaevus 32 meetri sügavusele 1. veebruaril. Päästjad lasid talle alla hapnikku, süüa ja juua, et ta elus püsiks, kuid kahjuks ta suri 6. veebruaril. Rayan maeti 7. veebruaril, teatab bbc.com.

Maroko põhjaosas Chefchaouenis maeti 7. veebruaril Rayan Awram, kes oli kukkunud kaevu ja seal surnud
Maroko põhjaosas Chefchaouenis maeti 7. veebruaril Rayan Awram, kes oli kukkunud kaevu ja seal surnud Foto: Jalal Morchidi/Scanpix

Tema päästmisoperatsioonile elati kaasa kogu maailmas ning sotsiaalmeedias levis teemaviide #PäästkeRayan. Teda läksid ära saatma sajad marokolased ja ta maeti Rifi mäestikus asuvale surnuaiale.

«Olen üle 50-aastane ja ma ei ole varem kellegi matusel nii palju inimesi näinud. Vaevu mahtus rahvas ära. Rayan oli kõigi meie poeg,» sõnas kohalik, kes soovis jääda anonüümseks.

Perele avaldas poja kaotuse puhul kaastunnet Maroko kuningas Mohammed VI ja Rooma paavst Franciscus, kes teatas sotsiaalmeedias, et «inimesed tegid pingelist koostööd, et väike poiss päästa».

Aafrika rahvuste karika finaalmängus Kamerunis Yaoundes 6. veebruaril mälestati Rayanit minutilise leinaseisakuga. Senegal võitis Egiptust penaltitega 4:2.

Samuti on kaastunnet avaldanud mitme riigi juhid, kaasa arvatud Prantsusmaa president Emmanuel Macron. 

Rayani isa Khaled Aourrami sõnul oli poja kaevu kukkumine ootamatu. Ta lootis, et päästjad saavad masinatega kaevatud käigu, mille kaudu jõuda poisini õigel ajal. Käigu kaevamine võttis kahjuks liiga kaua aega ja laps kaotas elu.

Isa tänas kõiki, kes päästmisoperatsioonile kaasa elasid ja lapse surma puhul kaastunnet avaldasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles