Ebatavaline juhtum Rootsis: vargad viisid keset tundi ära õpilaste sülearvutid

Inna-Katrin Hein
Copy
Rootsi politsei. Pilt on illustreeriv
Rootsi politsei. Pilt on illustreeriv Foto: CHRISTINE OLSSON/Scanpix

Rootsi keskosas Västeråsis tungisid kaks noaga varast keset tundi klassiruumi ja viisid kaasa õpilaste sülearvutid. Ebatavaline vargus toimus 7. veebruaril Rudbeckianska keskkoolis.

Õpetajate teatel kandsid vargad maski ja nende nägu ei olnud näha ning kooli töötajad jooksid varastele järele, et kasvõi osa arvuteid tagasi saada. Nad saidki mõned arvutid kätte, kuna vargad pillasid need maha.

Kooli esindajad kutsusid politsei, kelle teatel kaks ründajat sundisid noa ähvardusel õpilasi oma elektroonikaseadmeid loovutavama.

Aftonbladet.se intervjueeris õpilasi, kelle sõnul algatas politsei suure operatsiooni, et leida pikanäpumehed ja võetud arvutid.

«Vargaid oli kaks. Õpetajad jahtisid neid, kuid vargaid kätte ei saanud,» sõnasid õpilased.

Kooli rektor Henrik Pettersson sõnas kohalikule raadiole P4 Västmanland, et ükski õpilane ega õpetaja varguse käigus kannatada ei saanud, kuid varaste saagiks langes palju sülearvuteid.

«See oli täiesti absurdne olukord. Miks peaks keegi varastama keset tundi õpilastelt arvutid, mis on üsna tavalised ja täis õppematerjali?» küsis rektor.

Politseinike teatel sai kooli juures olnud isik aru, et koolist on varastatud arvuteid, ja ta üritas vargaid peatada, kuid üks neist lõi ta oimetuks.

Politsei otsib vargaid.

Västerås asub Rootsi pealinnast Stockholmist umbes 100 kilomeetrit lääne pool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles