VIDEO ⟩ Kas võib juhtuda, et Kuu tõugatakse ta orbiidilt välja nagu filmis «Moonfall»? (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaader filmist «Moonfall», milles salapärane kosmiline jõud tõukab Kuu orbiidilt välja ja paneb selle Maa suunas liikuma
Kaader filmist «Moonfall», milles salapärane kosmiline jõud tõukab Kuu orbiidilt välja ja paneb selle Maa suunas liikuma Foto: CAP/SFS/Scanpix

Maailma kinodes näeb praegu filmi «Moonfall», milles salapärane kosmiline jõud tõukab Kuu orbiidilt välja ja paneb selle liikuma Maa suunas. USA kosmoseagentuur NASA üritab katastroofi ära hoida ning teadlased ja astronaudid avastavad, et Kuu ei olegi selline, nagu nad arvasid.

Kuu on olnud Maa kaaslane miljardeid aastaid ja see liigub kindlal orbiidil ümber meie planeedi, kirjutab livescience.com.

Arusaam Kuust kui tehislikust megastruktuurist, mille ehitasid miljardeid aastaid tagasi intelligentsed olendid, on ulmevaldkonnas kindlalt juurdunud. Kuid kas kosmoses on mõni looduslikult tekkinud objekt, mis võiks Kuu orbiidilt ära lükata? Kas Kuuga võivad kokku põrgata kümned tuhanded asteroidid ja komeedid, mis liiguvad meie Päikesesüsteemis, muutes selle liikumist nii, et see võib Maaga kokku põrgata?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles