Sandra Nurmsalu Eesti Laulust: pinge püsida terve ja tippvormis on päris jõhker (1)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Sandra Nurmsalu 2019. aasta Eesti Laulu finaali peaproovis
Sandra Nurmsalu 2019. aasta Eesti Laulu finaali peaproovis Foto: Konstantin Sednev

«Iga aasta kõige külmemal ajal ehk viiruste hooaja kõrgperioodil peavad lauljad tegema oma tähtsaimad tele-etteasted. See ajab juba lihtsalt naerma,» sõnab muusik Sandra Nurmsalu, vihjates otseselt Eesti Laulule. Laulja on isegi mitu korda Eesti Laulu karussellist osa saanud.

«Olen minagi Eesti Lauluga seoses kolmel aastal enne tähtsaid kuupäevi joonud liitrite viisi greibimahla Citroseptiga, tõmmanud hinge alla õietolmuterakesi ja hoidnud aukohal soojasid salle ja villaseid sokke,» naerab Sandra Nurmsalu ühismeedias. Marjad haihtusid siis tema sõnul sügavkülmast kui võluväel ja tehtud sai veel igasugu trikke, et keha oleks konkreetseks kolmeks minutiks kindlal kuupäeval tippvormis.

Sandra meelest tekib talvehooajal kohe tippsportlase tunne. «Pinge püsida terve ja tippvormis on päris jõhker. Üle mõelda ei saa, aga alahinnata samuti mitte,» märgib laulja.

«Suvel oleks hoopis teine asi, aga no jaanuar-veebruar... Vaatan jäävette hüppajaid ja mõtlen, et karastamine peaks vist lauljatele ametist tulenevalt peaaegu kohustuslik olema. Kas just jääauku, aga kerge sahmakas jahedat vett dušist võiks ka juba mõningast efekti anda, et püsida muretumalt terve,» mõtiskleb Sandra, kuidas end lauljana säästa. 

Sandra arutleb, et meeskonnaga nähakse mitu kuud varem tohutult vaeva loo kirjutamise, salvestuse ja videoga, kogu lavasõu ja stilistikaga ning lisaks on mitmed eelintervjuud ja saated. Panustatakse ka korralikud summad, et poolfinaali ja finaali etteaste saaksid olema vägevad. «Tegelikkuses hoitakse hinge kinni, kas konkreetseteks kuupäevadeks üldse suudab laulja olla mitte ainult terve, vaid ka vokaalselt tippvormis!»

«Laulmine ehk häälega töötamine on muusikas väga armutu ala, sest ka väike nohu-köha-kurk-kriibib mõjutab kohe ja vahetult kogu esitust, erinevalt instrumentalistidest,» lisab Sandra veel ja soovib selle aasta finalistidele tervist ja edu. «Eriti oma lemmikule!» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles