Varalahkunud Urmas Voolpriit kinkis muusik Artjom Savitskile unustamatu hetke

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Artjom Savitski.
Artjom Savitski. Foto: Kristi Tüvi

4. veebruaril lahkus meie hulgast ansambli Blind kitarrist ja laulja Urmas Voolpriit. Viimane jättis kustumatu mälestuse muusik Artjom Savitskile.

«Blindiga oli mu esimene koos bändiga musitseerimine,» tunnistab Artjom, rääkides 19 aasta tagusest päevast, kui ta astus isadepäevakontserdil üles koos ansambliga Blind.

«See on sügav mälestus. Toona oli suisa minu elu tipphetk,» nendib ta ja ütleb, et ilmselt sai ta sellelt esinemiselt külge ka bändi tegemise pisiku. 

«Urmas naeratas ja toetas»

2003. aastal kutsuti Rocca Al Mare ette esinema 11-aastane Artjom, kes laulis Tallinna poistekooris. «Seal toimus isadepäevakontsert ja mind kutsuti üht lugu Blindiga esitama,» meenutab muusik. Koos lauldi lugu «Father's day».

«Hästi soojalt võeti vastu. Ma täiega närveerisin. Aga lavale minnes tundsin ennast vabalt, kuna Urmas naeratas ja toetas,» meenutab ta aastatetagust hetke. «Urmas oli üldse väga soe ja heasüdamlik inimene,» lisab ta.

Urmas Voolpriit
Urmas Voolpriit Foto: Erlend Štaub

Aastaid hiljem trehvanud mehi valdas soe äratundmisrõõm. «Läksin ta juurde ja küsisin, et kas sa mäletad mind, kui väikse poisina koos laulsime. Ta ütles, et jah,» räägib Artjom õhinal.

45-aastaselt lahkunud Urmas Voolpriit tegutses alates 1994. aastast 15 aastat ansamblis Blind ning töötas Eesti Televisioonis helirežissöörina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles