Robert Kõrvits meenutab lahkunud bändikaaslast: ta oli lõpuni rokkstaar, Blind oli tema ise

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Robert Kõrvits ja Urmas Voolpriit
Robert Kõrvits ja Urmas Voolpriit Foto: Erlend Štaub

Reedel lahkus meie seast 45-aastasena ansambli Blind kitarrist ja laulja Urmas Voolpriit. Lahkunud bändikaaslast meenutab Blindi endine basskitarrist Robert Kõrvits.

Kuigi Robert Kõrvits hakkas ansamblis Blind basskitarri mängima 2014. aasta kevadel, tundsid nad Urmasega teineteist aastast 1994.

Esimese mälestusena jagas Robert vahvat lugu sellest, kuidas 14-aastasena lõhkus ta ära Urmase käest laenatud kitarri keeled.

«Laenasin Urmase kitarri ja suutsin ühe prooviga kaks keelt puruks mängida. Olin täiesti paanikas, kuna neid keeli ei müüdud ju. Neid ei olnud tol ajal saada ja maksid palju. Mul polnud raha, et neid osta,» meenutab ta. Kui proov sai läbi, tuli Urmas kitarri võtma. 

«Küsisin, et Urmas, kas sa oled väga tugev mees. Ta ütles, et ei, milles asi. Ütlesin, et mängisin just kaks sinu kitarri keelt pooleks,» räägib Robert kergelt naerdes. «See oli meie esimene jutuajamine.»

Urmas Voolpriit 2002. aastal.
Urmas Voolpriit 2002. aastal. Foto: Egert Kamenik

Urmas jääb talle meelde ääretult humoorika inimesena. «Tal oli meeletult hea huumorimeel,» ütleb Robert, lisades, et tegu oli väga südamliku mehega.

«Ta oli heliloojana meie poprokimaastiku üks parimaid.» Blindi lood on Roberti hinnangul väga omanäolised. «Ta oskas kirjutada väga eristuvaid lugusid. Soovitan tagantjärele ka sõnadesse süüvida. Ta oli väga hea tekstikirjutaja.» 

Meeste viimane jutuajamine oli pea aasta tagasi, kui Urmas saatis talle kuulamiseks oma uue loo demo. 

«Lõpuni oli Blind tema jaoks maailma kõige tähtsam.»

Kuigi Robert oli bändis basskitarrist kõigest aasta, jäävad talle Blindi kontserdid pikaks ajaks meelde. «Need kõik oli üsna rock'n'roll.» 

«Ansambel Blind oli tema ise. Ta armastas seda ja oli lõpuni rokkstaar,» ütleb Robert. «Ta oli nostalgitseja ja oskas elada hetkedes, kui teda kätel kanti. Lõpuni oli Blind tema jaoks maailma kõige tähtsam.»

Eesti muusik Urmas Voolpriit sündis 26. mail 1976, tegutses alates 1994. aastast 15 aastat ansamblis Blind ning töötas Eesti Televisioonis helirežissöörina.

Ansambel Blind andis aastatel 1994–2006 ligikaudu 300 kontserti, millest umbes 100 oli väljaspool kodumaad Soomes, Rootsis, Norras, Saksamaal, Poolas, Lätis ja Venemaal. Aastatel 2001–2004 tuuritas bänd ohtralt Ameerika Ühendriikides, kus anti välja ka kaks albumit. USAs on bänd kahel korral üles astutud ka mainekal New Yorgi muusikafestivalil CMJ. 2002. aastal jõudis Blindi singel «Dum Dum» kümnete USA raadiojaamade edetabelitesse. Eestimaalastele on tuntuimad Blindi palad «Astrounaut», «Emmanuelle», «P.O.M.B» ja «One Of A Kind».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles