Suri Eesti muusik Urmas Voolpriit

Elu24
Copy
Urmas Voolpriit 2002. aastal.
Urmas Voolpriit 2002. aastal. Foto: Egert Kamenik

Ansambli Blind kitarrist ja laulja Urmas Voolpriit suri 45-aastaselt. 

Endine Raadio 2 saatejuht Indrek Ditmann kinnitas Elu24-le reedel, et 4. veebruaril lahkus siitilmast tema sõber, muusik Urmas Voolpriit. Raadiohääle ja Augustibluusi korraldaja Ditmanni sõnul oli põhjus terviserike ning rohkem ta täpsustada ei osanud: «See oli ootamatu, see ei olnud mingi pikk haigus.»

Eesti muusik Urmas Voolpriit sündis 26. mail 1976, tegutses alates 1994. aastast 15 aastat ansamblis Blind ning töötas Eesti Televisioonis helirežissöörina. 

Bändikaaslase surmast kirjutas Facebookis ka Blindi basskitarrist Roy Strider. «Puhka rahus, hea ansamblikaaslane Urmas Voolpriit... Olid rock'n'roll'i poiss ja hoidsid alati kõiges gaasi ning võimendit põhjas. Jään meenutama...»

Ka Blindi ametlikul Facebooki lehel teatati kurvastusega kunagise bändikaaslase lahkumisest. 

Ansambel Blind andis aastatel 1994–2006 ligikaudu 300 kontserti, millest umbes 100 oli väljaspool kodumaad Soomes, Rootsis, Norras, Saksamaal, Poolas, Lätis ja Venemaal. Aastatel 2001–2004 tuuritas bänd ohtralt Ameerika Ühendriikides, kus anti välja ka kaks albumit. USAs on bänd kahel korral üles astutud ka mainekal New Yorgi muusikafestivalil CMJ. 2002. aastal jõudis Blindi singel «Dum Dum» kümnete USA raadiojaamade edetabelitesse. Eestimaalastele on tuntuimad Blindi palad «Astrounaut», «Emmanuelle», «P.O.M.B» ja «One Of A Kind».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles