Raivo E. Tamm pisarsilmi: praegu on meie kohus Madise võrra paremad inimesed olla

Copy
Madis Milling
Madis Milling Foto: Erik Tikan

3. veebruari öösel suri Saku vallas päästesündmusel osalenud Tõdva vabatahtliku päästeseltsi liige Madis Milling. Surma täpsemad asjaolud on selgitamisel. Raivo E. Tamm ja Henrik Normann käisid sõpra «Ringvaate» saates mälestamas. 

Milling jõudis möödunud ööl esimesena Saku vallas toimunud tulekahju sündmuskohale ja alustas päästetegevusi, kirjeldas päästeamet. Päästetööde käigus kukkus ta kokku. Teda elustas kohapeal viibinud kiirabi, kuid see ei andnud tulemusi.

«Kaastunne lähedastele. Mul on väga suur au siin olla. Igaüks võiks rääkida Madisest väga palju,» sõnab näitleja Raivo E. Tamm pisarsilmi «Ringvaate» saates ning ütleb, et Madis oli tegev nii mitmel rindel.

«Mul oli suur au temaga mitmel rindel koos töötada – nii teatrilaval, kaitseliidus kui ka riigikogus. Riigikogust on mul meeles just tema suur õiglustunne ebaõigluse vastu. Kaitseliidu reservohvitserina on mul meeles üks raadiointervjuu – ma pole kuulnud, et keegi räägiks paremini, selgemini, täpsemini kaitseliidust, kui seda tegi Madis. Ta oli igal pool täiega ja lihtsalt vapustav inimene,» meenutab Tamm. 

Tamm arvab, et teab, mida Milling praegu öelda tahaks. «Kui palju on olnud juhtumeid, kus oled inimesega koos ja järgmine hetk teda enam ei ole. Äkksurmasid on meil riigikogus olnud ja nüüd Madis... Arvan, et Madis tahab meile sellega öelda, et mõelge hästi, mida te räägite, suust välja ütlete, teete, sest ei tea kunagi, kas näete veel või mitte. Et praegu on meie kohus Madise võrra paremad inimesed olla.» Viimast korda kohtusid Tamm ja Milling üle-eelmisel nädalal. «Olin vahepeal välislähetuses ära.»

Henrik Normann: minu hinges ei ole tühjust

«Meie kohtumine algas, kui me esimesele kursusele Tallinna Pedagoogikaülikooli mõlemad sisse saime ja üksteisele oma täisnimed ütlesime. Sealt pärast kuidagi me meelelahutusse sattusime. Ja jäime sinna pidama,» ütleb Normann.

Maie ja Valduri kehastamine oli nende jaoks justkui abielu, mis neid nii pikki aastaid koos hoidis. «Need elasid nii võimast elu, et me ei saanud neid niisama lihtsalt jätta. See omakorda arenes ja arenes ja selle kõrvalt kõik muud näitemängude tegemised ja sarjade ja filmide tegemised... Me ei tea, miks me nii raske ala, naljategemise, võtsime. Aga sellega kord on nii, et kui oled näpu andnud, siis ei taha alla anda ja Madis allaandja ei olnud,» lisab näitleja. 

Madis Milling (Valdur) ja Henrik Normann (Maie).
Madis Milling (Valdur) ja Henrik Normann (Maie). Foto: Ants Liigus

Normann tunnistab, et Milling oli üks parimaid lavapartnereid, kes tal on kunagi olnud. «Veel eile või üleeile mõtlesin, et kindlasti esmaspäeva õhtul näeme ja...»

«Olen kuulnud, kui inimesed ütlevad sellist šokki üle elades, et neil on hinges tühjus, aga minu hinges ei ole tühjust,» rääkis Normann. Ta lausus, et kui mõtleb Madise peale, siis on tema hing täidetud nii paljude ilusate hetkede ja sündmustega, et mingit tühjust seal küll ei ole. «Kõike, mida ta tegi, tegi ta kirega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles