VIDEO ⟩ Kiirreageerijat saadeti Toompeal õõvastavate solvangutega: si**pea! Häbi-häbi! Kao koju, raisk! (43)

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Tallinna meeleavaldus.
Tallinna meeleavaldus. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Neljapäeval toimus Toompeal järjekordne meeleavaldus, kus inimesed üle Eesti kogunesid rahumeelselt protestima koroonapiirangute vastu. Skandaalne kohvikuomanik Elvis Brauer postitas sotsiaalmeediasse aga video, kus rahumeelse protesti piir ületati. 

Meeleavaldus algas kell 11 ja ühismeedias kõlanud üleskutsete järgi sooviti Toompeale siseneda suure sõidukite kolonnina. Kaarli puiesteel Vabamu muuseumi juures on aga ees politseibuss, mis sõidukeid mööda ei lase, ja ametnikud soovitavad liiklejatel mujale parkida. PPA kinnitas Postimehele, et piirkonda pääsevad autodega vaid kohalikud, riigikogulased ning operatiivsõidukid. Lisaks neile mõistagi ka jalakäijad.

Skandaalne kohvikuomanik Elvis Brauer postitas aga ühismeediasse video, kus kiirreageerija kõnnib rahulikult mööda teed, kuid teda saadavad õõvastavad solvangud. «Si**pea! Häbi-häbi! Kao koju, raisk! Võta mask eest ära, kardad jah?» 

Videol on näha, et kiirreageerija vorm on lund täis pillutud. Ka klipi viimastel sekunditel kihutab keegi rahva hulgast mehele lumepalliga pähe. Mees suutis siiski jääda olukorras rahulikuks ning provokatsioonidele mitte alluda. 

Postituse autor on aga uhke: «Iseenesest kõva sõna, et kiirreageerija selle pealasu vääriliselt välja kannatas. Võib-olla oli ta seal sunnitud kehtestama korda, mida ta isegi tegelikult kehtestada ei tahtnud. Siiski poleks ka see vabanduseks. Iga mees saab väärilise palga.»

Põhja prefektuuri operatiivjuht Mihkel-Jaagup Laats selgitab videole eelnenud olukorda: «Pärastlõunal parkis Toompea tänaval üks juht oma sõiduauto Mercedese vastassuunavööndisse ning keeldus teed vabastamast. Juht eiras politseinike korduvaid korraldusi parkida sõiduk mujale, mistõttu viidi ta menetlustoiminguteks jaoskonda, kus määrati talle lühimenetluse protokoll vastassuunas sõitmise eest. Kahetsusväärselt ärritusid selle peale ümbritsevad inimesed, kes takistasid politseisõiduki liikumist ning loopisid sõiduki ja korrakaitsjate vastu lumepalle. Selline käitumine ei ole aktsepteeritav. Kõik tänasel üritusel toimunud korrarikkumised vaadatakse lähiajal videosalvestustelt üle, vajadusel inimesed tuvastatakse ja nendega võetakse ühendust.»

Kommentaarid (43)
Copy
Tagasi üles