Varalahkunud Madis Milling kui elupäästja: sellistel hetkedel lülitad end teisele režiimile ja lihtsalt tegutsed

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Madis Milling ja tema juhitav paakauto.
Madis Milling ja tema juhitav paakauto. Foto: Erakogu

Madis Millingut tabas vabatahtliku päästjana Saku vallas tulekahjut kustutades terviserike. Kiirabil ei õnnestunud kohapeal teda päästa. Möödunud aasta novembris päästis Milling aga 88-aastase mehe elu. 

Möödunud aasta novembri esimesel päeval juhtus Saku vallas Kasemetsa külas liiklusõnnetus, kus jalakäija jäi mööduva veoauto alla. 88-aastase mehe leidis teelt poliitik ja näitleja Madis Milling, kes asus kohe esmaabi osutama.

Vanahärra lapselaps Valeria Semenova tegi toona Facebooki südamliku tänupostituse. «Tahaksime tänada kogu meie pere poolt Madis Millingut vanaisa päästmise ja esmaabi osutamise eest,» kirjutas ta. «Et ei jäänud ükskõikseks ega sõitnud mööda.»

«Suur-suur aitäh veel kord! Oleks tore, kui selliseid inimesi oleks meie maailmas rohkem. Hoolitsege enda ja lähedaste eest,» lisas Semenova.

Neljapäeval lahkus meie seast reformierakondlasest riigikogu liige Madis Milling, kes tegutses vabatahtliku päästjana. Millingut tabas terviserike keset päästetöid, kui ta aitas Saku vallas tulekahjust jagu saada.

Traagilist uudist kuuldes oli Valeria Semenova löödud. «Mees, kes päästis meie vanaisa eelmise aasta novembris, suri. Ta suri, päästes teiste elusid. Kui kohutav ja traagiline.»

«Miks nii lahked ja toredad inimesed nii vara lahkuvad...» väljendas Semenova mõistmatust ja avaldas Millingu lähedastele kaastunnet. «Igavene mälestus inimesest, kes pole teiste inimeste suhtes ükskõikne.»

Madis Milling. Taamal on Lõuna-Osseetias paiknev Venemaa sõjaväebaas.
Madis Milling. Taamal on Lõuna-Osseetias paiknev Venemaa sõjaväebaas. Foto: Aivar Engel/Facebook

Elu24-le rääkis Milling toona, et oli just keeranud teelõigule, millel õnnetus juhtus. «Arvasin, et veoautost on midagi maha kukkunud, prügi vms, ja siis märkasin, et tegemist on inimesega.» Mees jäi kohe seisma ja hakkas abi osutama.

«Hakkasin häirekeskusele vigastusi kirjeldama. Samal hetkel haarasin autost oma esmaabikoti ja asusin esmast esmaabi osutama. Muidugi vestlesin ja rahustasin kannatanut, et kiirabi on teel,» meenutas ta.

Milling suutis kogu olukorra vältel rahulikuks jääda ja seda tänu läbitud meditsiinikursustele. Siiski tunnistas ta, et sellisesse olukorda polnud ta varem sattunud. «Värin tuleb hiljem, aga sellistel hetkedel lülitad end teisele režiimile ja lihtsalt tegutsed,» nentis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles