Poliitikud meenutavad Madis Millingut: pane õlled külma seal teispoolsuses

Elu24
Copy
Tarmo Kruusimäe
Tarmo Kruusimäe Foto: Erakogu

«Varahommik tõi südamest kurva uudise. Kallis kolleeg Madis Milling on meie seast lahkunud – ootamatult ja kaugelt liiga vara,» kirjutas peaminister Kaja Kallas ühismeedias. Madis Milling kuulus Reformierakonna fraktsiooni.

Kaja Kallas: jään puudust tundma tema südamlikkusest ja soojusest

«Minu esimene mälestus Madisest on muidugi Valduri tegelaskuju «Maiest ja Valdurist», aga sain temaga ka Riigikogus mitu aastat koos töötada,» meenutas Kaja Kallas.

«Madis oli otsekohene, alati teisi aitamas, hea huumorimeelega ja andekas. Tema tegi jõulude ajal erakonna luuletused ja kandis need ette. Kõige rohkem jään aga puudust tundma tema südamlikkusest ja soojusest,» tunnistas ta.

«Madise kirg riigikaitse vastu ning suur soov inimesi aidata tegid temast ka pühendunud kaitseliitlase ja vabatahtliku päästja. Nii ta ka lahkus – teisi aidates.»

«Madis, oli au ja rõõm Sind tunda. Jääme Sinust suurt puudust tundma. Minu sügav kaastunne Madise lähedastele,» sõnas peaminister lõpetuseks.

Jüri Ratas: tema pühendumine on olnud eeskujuks väga paljudele

Kaastunnet avaldas ühismeedias ka Jüri Ratas. «Tänane päev on toonud väga kurva uudise – meie hulgast on igaveseks lahkunud Riigikogu liige Madis Milling. Milling oli kindlasti silmapaistev poliitik, kel oli tarka visadust meie riigikaitse arendamisel ning kes andis väga tugeva panuse ühiskonna ohutuse edendamiseks, olles vabatahtlik päästja. Kõige selle kõrval mäletame teda loomulikult ka särava näitleja ja saatejuhina. Tema järjekindel töö ja pühendumine on olnud eeskujuks väga paljudele tema ametikaaslastele ja kõigile teistele, kellel on olnud au temaga kokku puutuda.»

«Avaldan siirast kaastunnet kõigile tema pereliikmetele, lähedastele, sõpradele ning ametikaaslastele. Puhka rahus, hea Madis!»

Hanno Pevkur: elurõõmus mõnus kamraad on lahkunud

«Raske, raske on hetkel. Hommikul Madise taevastele radadele minemisest kuuldes ei suutnud seda uskuda,» tunnistas Hanno Pevkur. «Noor, alati vitaalne ja elurõõmus mõnus kamraad on lahkunud. On karjuvalt ebaõiglane, et mees, kes on nii hingega Eesti patrioot, kui olla saab, lahkub nii noorena. Elu on karm ning meenutab ikka ja jälle, kui habras võib ta olla.»

«Madise elutee katkes teisi aidates. Nii jääb ta meelde ka mulle, küllap paljudele teistelegi – alati valmis teisi aitama. Ehk nagu ütleb ka päästjate moto – «Jumala auks ja ligimese kaitseks». Head teed Sulle taevastele radadele ja sügav kaastunne kõikidele lähedastele. Puhka rahus.»

Tarmo Kruusimäe: pane teispoolsuses õlled külma

«Hea Madis, paned õlled külma, seal teispoolsusel. Et kui kunagi jõuan, on mida võtta ja muljetada. Ja mitte vähe. Mustad Kolonelid – «Plangu bluus»,» kirjutas Facebookis riigikogu liige Tarmo Kruusimäe.

Igor Gräzin: kui on veel temasuguseid, on riik kaitstud ja kodanikud päästetud

Endist riigikogu pinginaabrit meenutas Igor Gräzin. «Olime eelmises kadentsis Riigikogus pinginaabrid ja viimati kohtusime Brüsselis. Ta oli elus palju tõsisem kui laval ja väga sügav patrioot. Olles alati valmis päästja ja targasti mõtlev staabiohvitser. Muide, ta oli võitleja sealkohal, kus riik suvatses sigatseda – musternäide: e-sigaretid.»

Gräzin nentis, et kui oleks veel Millingu-suguseid, oleks nii riik kui kodanikud päästetud. «Ma mõtlen ehmatusega selle peale, kuidas surm on niitnud Reformierakonna parimaid – onu Raivo, Leinakas, Kert… ja nüüd jälle. Nad kõik olid toredad poisid, kellele asendust ei leia ja kellega koos olemine on olnud meile õnn ja vedamine.»

Henn Põlluaas: noor mees, kes oleks jõudnud elus veel palju korda saata

«Saime täna ootamatu ja kurva sõnumi osaliseks. Suri Madis Milling. Minu aastatepikkune kolleeg esmalt Saue linnavolikogust ja siis Riigikogust,» kirjutas Facebookis Henn Põlluaas. «Olles küll maailmavaateliselt erinevatest erakondadest, ühendas meid lisaks poliitikutööle veel palju asju. Kõigile teada ja nähtavale kultuuripoolele, milles ta oli tegev ka Riigikogu töö kõrvalt, oli temas tugevalt esindatud militaarne külg, mida ta pidas väga oluliseks. Madis oli aktiivne ja innukas Kaitseliidu liige ja Eesti patrioot selle kõige paremas mõttes. Ta oli Riigikogu Riigikaitsekomisjoni, Riigikogu Kaitseliidu toetusrühma ja Eesti Reservohvitseride Kogu liige. Lisaks kõigele jätkus Madisel veel energiat vabatahtliku päästja tööks. Just sellel lahingutandril tabas teda saatuse kuul.»

Põlluaas sõnas, et Milling oli noor mees, kes oleks jõudnud elus veel palju korda saata. «Kahju, et see niivõrd ootamatult pooleli jäi. Mälestame teda ja hoiame Eesti lippu lehvimas. Puhka rahus! Minu sügav kaastunne Madise perele ja lähedastele.» 

«PS. Madis! Sa ei jõudnudki teada saada, et pöördumine, mille me sinuga koos Riigikogu Kaitseliidu toetusrühma nimel kaitseministrile tegime, sai positiivse vastuse. Töötame edasi!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles