Tallinna malevapealik Madis Millingust: ta oli suure hingega mees

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Eesti kaitse- ja kosmosetööstuse liidu juht Kalev Koidumäe.
Eesti kaitse- ja kosmosetööstuse liidu juht Kalev Koidumäe. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees/emf

Neljapäeval lahkus meie seast reformierakondlasest riigikogu liige ja vabatahtliku päästjana tegutsenud Madis Milling. Millingut tabas terviserike keset päästetöid, kui ta aitas Saku vallas tulekahjust jagu saada.

51-aastast Madis Millingut tabas möödunud ööl päästetöödel terviserike, kinnitas Postimehele fraktsiooni esimees Mart Võrklaev.

Milling oli Tallinna malevapealiku vabatahtlik abi ja maleva juhatuse liige. «Ta oli suure südamega mees,» meenutas Elu24-le Tallinna malevapealik Kalev Koidumäe. «Ta on väga palju panustanud siia vabatahtlikku organisatsiooni. Ta oli hingega asja juures. See on suur kaotus kogu Eestile,» tõdes ta.

Koidumäe hinnangul oli Millingu suurem eesmärk anda maksimaalne panus Eesti julgeoleku tagamisse. «Ta oli suure hingega mees. Kõik see, mis ta tegi poliitikuna, kaitseliidus ja vabatahtliku päästjana. See panus oli meeletu.»

Madis Milling
Madis Milling Foto: Erik Tikan

«Täna, 3. veebruari öösel suri Saku vallas päästesündmusel osalenud Tõdva vabatahtliku päästeseltsi liige Madis Milling,» teatab päästeamet ühismeedias. 

«Madis Milling jõudis esimesena tulekahju sündmuskohale ja alustas päästetegevusi, mille käigus kukkus ta kokku. Teda elustas kohapeal viibinud kiirabi, kuid see ei andnud tulemusi,» jätkub postitus.

«2012. aastal vabatahtlikuks päästjaks saanud Madis Milling näitas eeskujuga, kuidas panna käed külge, et teha oma elukeskkond turvalisemaks paigaks. Lisaks paakauto juhtimisele ja päästesündmustel osalemisele tegi Madis suurt tööd ka vabatahtliku pääste populariseerimisel nii avalikkuses kui ka parlamendis. Tunneme traagilise kaotuse puhul südamest kaasa Madise perele, sõpradele ja kolleegidele. On olnud au panustada koos Madisega suures päästevõrgustikus.»

2013. ja 2009. aastal osales Milling kohaliku omavalitsuse volikogu valimistel.

Muu hulgas oli ta tuntud nii raadio- kui ka telesaatest «Vanad ja kobedad», kus ta mängis tegelaste Silvi ja Valduri rolle.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles