Soomes jäi väike poiss pakiautomaati lõksu

Inna-Katrin Hein
Copy
Pakiautomaat. Pilt on illustreeriv
Pakiautomaat. Pilt on illustreeriv Foto: shutterstock.com

Soomes Vaasa lähedal Mustasaari vallas leiti Soome Postile kuuluvast toidupakiautomaadist väike poiss.

Is.fi andmetel on laps eelkooliealine. Arvatavalt oli pakiautomaadi ühe kapi uks lahti ja laps läks sellest sisse, peites end sinna. Pakiautomaadis on eri suurusega kappe, poiss läks ühte suuremasse.

Laps tõmbas enda järel ukse kinni ja jäi sinna lõksu. Tekkis hädaolukord ja ukse avamiseks oli vaja teada koodi, kuid kohal olnutel ei olnud seda. Poisi asukoht oli teada, kuid teda ei saadud sealt kätte.

Häirekeskus sai teate pakiautomaati kinni jäänud lapse kohta 27. jaanuaril kell 17.58 kohaliku aja järgi.

Sündmuskohale saabusid Pohjanmaa päästeosakonna üksused. Nad hakkasid pakiautomaadi kapi ust lõhkuma, et laps kätte saada. Siis tuli teade, et Mustasaare poe esindajad said Soome Posti hädaabiteenuselt uksekoodi. Kood toimis, uks avanes ja poiss pääses välja. Ta tervislik seisund oli hea, tal ei olnud vigastusi ega hapnikupuudust.

Päästjate sõnul ei ole pakiautomaatide kapid tavaliselt hermeetilised, vaid seal on pragusid, millest õhk pääseb sisse.

Lapse kadumist märgati kiiresti ja ka ta asukoht tehti kähku kindlaks. Poiss oli pakiautomaadi kapis hinnanguliselt 15–20 minutit.

Soome Posti pakiautomaadi kasutusjuhend on järgmine: «Saate kapi avamiseks OmaPosti koodi, mis saadetakse sõnumina. Vaadake saadud numbrit ja avage sellega kapiuks. Võtke pakk ja sulgege uks.»

Mustasaari pakiautomaadi puhul ei olnud eelmine klient juhiseid lõpuni järginud, vaid paki välja võtnud ja ukse lahti jätnud.

Mustasaari pood ei soovinud juhtumit meediale kommenteerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles