Tõeline fänn! Merlyn Uusküla kuulas just selle staari laule hommikust õhtuni

Raadio Elmar
Copy
Merlyn Uusküla
Merlyn Uusküla Foto: Konstantin Sednev

Merlyn Uusküla huulilt on kuulsaks lauldud kümned eestikeelsed hitid, mis pole unustustehõlma vajunud isegi kümmekond aastat hiljem. Nexuse fännidel on ilmselt tänaseni selle bändi postrid, CD-plaadid ja autogrammid auväärse koha peal. Uusküla avaldas raadio Elmar hommikuprogrammis, keda ta aga ise on nii tulihingeliselt fännanud, et kassett sai praktiliselt ribadeks kuulatud. Kuula ja loe järele! 

Merlyn Uusküla oli 9-aastane, kui ta sai jõulukingiks ühe märkimisväärse kassetti. Helikandjal olev laulude valik oli tema jaoks täpselt kümnesse. Noor muusikasõber meenutas, et kuulas seda kassetti hommikust õhtuni ja nii nädal aega jutti, ise magades vaid kolm tundi ööpäevas. 

Raadio Elmar eetris tunnistas Uusküla, et tegu oli Janika Sillamaa kassettiga «Lootus». «Minu üks lemmiklugusid oli «Aeg on laul». See laul meeldis väga, kuid samas oskan ka täna unepealt ükskõik millist laulu sealt kaasa laulda. Nautisin meeletult neid kõrgeid noote, see kõik oli nii äge. Täna on need laulud kahjuks unustustehõlma vajunud. Mul oleks nii tohutult hea meel, kui Janika tuleks selle sama materjaliga taas lavale...usun, et saalid oleksid puupüsti rahvast täis. Tegemist on ju tõelise nostalgiaga,» lisas ta.

«Tänase seisuga pole seda helikandjat käes hoidnud juba oma viisteist aastat. Ja nüüd mõtlen - peaksin selle taas üles otsima. See on 1993. aastal välja antud kassett. Toona avaldati ka juba CD-plaate, kuid paljudes kodudes olid olemas vaid kassettimängijad...ja nii ka minu vanematekodus. Olin selle muusika nii tohutult suur austaja,» rääkis Uusküla.

Antud helikandja ümbris sisaldas ka laulusõnu, mis olid tulihingelisele fännile mõistagi vaid kirsiks tordil. «Kuulasin neid laule sõna otseses mõttes pidevalt, sest soov oli see materjal hästi ruttu selgeks õppida. Olin sel ajal kindlasti Janika Sillamaa top üks fänn! Ta oli minu kõige suurem muusikaline eeskuju,» avaldas Uusküla uhkusega.

«Mõned aastad hiljem õnnestus saada Sillamaa kontakt ja nii saigi temast minu soololaulu õpetaja. Temalt sain palju kasulikke näpunäiteid. Näiteks, kuidas muusikuna oma karjääri alustada. Ta rääkis, kuidas stuudios käiakse, mil moel lugusid salvestatakse ning kuidas laulja tee peaks üldse toimima,» meenutas Merlyn Uusküla raadio Elmar hommikuprogrammis. 

Muusik rääkis raadio Elmar hommikuprogrammi uues erirubriigis «Võimatu küsimus».

Kuula temaga tehtud meeleolukat intervjuud SIIN

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles