Segaduses televaataja: miks rahvusliku ürituse äramärkimine Eesti rahvustelevisiooni ei sobi? (1)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
ERRi logo.
ERRi logo. Foto: Madis Veltman

Režissöör, telejuht ja õppejõud Urmas Eero Liiv tõstatas ühismeedias küsimuse, miks ei mainitud kolmapäeva õhtul toimunud Eesti Muusikaauhindade galat õhtuses «Aktuaalses kaameras». 

«Eesti Muusikaauhindade gala ei väärinud «Aktuaalses kaameras» isegi mitte ühte lauset,» nentis Liiv, väljendades arusaamatust.

«Kas keegi suudab mulle selgitada, miks Eesti levimuusika kõige olulisema rahvusliku ürituse äramärkimine Eesti rahvustelevisiooni ei sobi?» tõstatas Liiv küsimuse.

«Et hommikul toimetuse koosolekul luges keegi veel sõnad peale, et sellest me jumala eest küll ei räägi. Kiusamine seisneb ju lihtlabases faktis, et teleülekannet korraldab kommertskanal. Teeseldud ja nõme üritusepimedus,» jätkas ta.

Liiv leidis ka paar mõttekaaslast. «Piinlik, tõesti piinlik,» kommenteeris üks. Teine aga teadis lisada, et nii on juhtunud varemgi. «Pole esimene kord ja ausalt – ei jää ka viimaseks...»

Samas tõstatas üks televaataja hoopis küsimuse, miks peaks galat üldse uudistes mainima. «Miks on vaja saada uudistesse? Kas enesehinnang on nii madal?» jääb talle mõistmatuks.

Kommentaariumis avaldas arvamust ka TV3 «Seitsmeste» juht Anneli Lahe. «Täiesti arusaamatu! Meie ütleme ja kohe mitu, vaatamata sellele, et ülekannet teostas Kanal 2,» tõdes ta.

Tallinn, Alexela kontserdimaja. Eesti Muusikaauhinnad 2022.
Tallinn, Alexela kontserdimaja. Eesti Muusikaauhinnad 2022. Foto: Konstantin Sednev / Postimees Grupp

Vastuseks küsimusele, miks üritust Eesti Televisioonis ei kajastatud, sõnas ERRi uudistetoimetuse juht Anvar Samost Elu24-le, et EMA gala tulemused on avaldatud ERRi portaalis.

«Sündmus on korduvalt leidnud kajastust näiteks R2 programmis,» lisas ta.

Anvar Samost
Anvar Samost Foto: Erakogu

Ressursipuudus viis ERRi kärbeteni

Jaanuari alguses tuli ilmsiks, et «Välisilma» eetriaega lühendati viis minutit. Seda finantsilise ressursipuuduse tõttu.

Toona kommenteeris Samost Elu24-le, et viis minutit on teles pikk aeg ja uudistetoimetuse soov on sisustada see parima professionaalse sisuga. «Kasvavate kulude ja aastaid paigal seisnud finantseerimise juures võttis uudistetoimetus vastu otsuse teha saade viis minutit lühemaks, säilitades samas kõrged nõudmised saate sisule. Välispoliitika kajastamist jätkab uudistetoimetus ka teleuudistes, veebis ja raadioprogrammides, seega ükski oluline sündmus kajastamata ei jää,» rahustas Samost televaatajat.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles