Suri tuntud tegelaskujule Charlie Brownile hääle andnud näitleja

Elu24
Copy
Charlie Brown ja Snoopy.
Charlie Brown ja Snoopy. Foto: SCANPIX

Charlie Browni tegelaskujule multifilmis «Peanuts» hääle andnud Peter Robbins suri 65-aastaselt. 

25. jaanuaril teatasid sugulased, et Charlie Browni tegelaskujule animafilmis «Peanuts» hääle andnud Peter Robbins, sünninimega Louis Nanasi, on siitilmast lahkunud.

Ungari päritolu Peter Robbins sai lapsnäitlejana tuntuks juba 1960. aastatel, kui ta oli üheksa-aastaselt esimene näitleja, kelle häälega hakkas rääkima Charlie Brown ülipopulaarseks saanud multifilmis «Peanuts».

Robbins kannatas bipolaarse häire ja paranoilise skisofreenia all. Ta vabanes 2019. aastal vanglast pärast seda, kui oli kandnud 80 protsenti oma viieaastasest vanglakaristusest tapmisähvarduste eest.

20. jaanuaril 2013 arreteeriti Robbins USA-sse naasmisel ja talle esitati «neli kuriteosüüdistust surma või raske kehavigastusega ähvardamise eest ja üks ebaseadusliku jälitamise eest».

Üks ohvritest oli San Diego politseiseersant, keda Robbins väidetavalt ähvardas 13. jaanuaril 2013 kehavigastustega. 8. mail 2013 mõisteti talle endise tüdruksõbra ähvardamise ja tema ilukirurgi jälitamise eest aastane vanglakaristus, kuid tal lubati minna selle asemel psühhiaatriakliinikusse ravile. Pärast vabanemist saadeti ta edasi narkoravikeskusesse.

2015. aastal vahistati Robbins uuesti katseaja mitme rikkumise, alkoholi tarvitamiste ja kohustuslike pereteraapiatundide läbimata jätmise eest.

7. detsembril 2015 mõisteti Robbins neljaks aastaks ja kaheksaks kuuks vangi ähvarduskirjade saatmise eest, ent ta viidi vaimse seisundi tõttu üle psühhiaatriakliinikusse.

Robbins vabastati tingimisi 2019. aasta oktoobris tingimusel, et ta ei joo tilkagi alkoholi ega tarvita uimasteid.

2019. aastal teatas Robbins, et tema uus Charlie Browni ja Snoopy tätoveering on «tema elu uuenemise sümbol» ning lisas «Peanutsi» fännide kohta: «Charlie Browni fännid on maailma parimad fännid. Ja ma loodan, et nad annavad mulle teise võimaluse.»

Tänavu aastal teatas Peter Robbins San Diegos FOX 5-le, et kavatseb vanglas läbielatust kirjutada mälestusteraamatu: «Pärast vanglast vabanemist olen muutunud paremaks. Ma muutusin selle kogemuse läbi palju alandlikumaks, tänulikumaks ja tagasihoidlikumaks.»

Robbins suri 65-aastaselt arvatavalt 18. jaanuaril enesetapu tagajärjel.

Allikad: People ja Comicbook

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles