Rootsi meloodilise metali kunnid tulevad Eestisse

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soilwork
Soilwork Foto: BEM Agency

Rootsist pärit meloodilist ekstreem-metalit viljelev bänd Soilwork esineb 20. veebruaril 2008 Tallinnas klubis Rock Café.

Piiratud hulgal sooduspiletid tuleb müügile 21. detsembril Green Christmas festivalil Rakveres, üleüldine piletimüük algab 27. detsembril. Kontsert on vanusepiiranguta.

Soilwork on oma seitsme täispika albumiga loonud raskemuusika maailmas täiesti uue žanri, mida järgivad praegu sajad, kui mitte tuhanded uued modernse metali tegijad. Nende unikaalne heli, mis eristab Soilworki teistest Rootsi metalbändidest, ning perfektsusteni väljapeetud stiil on alati eksimatult äratuntavad.

Soilworki seni edukaimad albumid «Stabbing the Drama», «Natural Born Chaos» ning «Figure Number Five» vallutasid silmapilkselt raskemuusika edetabelid üle maailma, sealhulgas Billboard Heatseekers, ning ajakiri Alternative Press valis nad 25 maailma kõige olulisema metalbändi hulka. Isegi legendaarse Judas Priesti vokalist Rob Halford on öelnud, et Soilwork kuulub bändide hulka, kellel tasuks uuel aastatuhandel silma peal hoida.

Kui algusaastatel (bänd loodi 1995. aastal Inferior Breed nime all) käis Soilwork selliste nimede, nagu In Flames, Meshuggah, Arch Enemy ja Dark Tranquillity jälgedes, siis praeguseks on nad leidnud oma raja, mida nüüd järgivad omakorda paljud teised tõusvad tähed.

Seni viimane Soilworki stuudioalbum «Sworn to a Great Divine» ilmus tänavu 19. oktoobril.

Raadio 2 saate Metallion saatejuht Madox iseloomustab Soilworki kui tänase päeva ühte kuulsamat Rootsi metalgrupeeringut ja väga vinget kontserdibändi: «Tegemist on ühe Göteborgi koolkonna tipuga, kes on leidnud viimasel ajal omale väga palju austajaid USA-s. Kui suvel jäi Vana-Vigala vabas õhus kellelgi nende kontserdist energialaks saamata, siis klubikontserdid on kindlasti hoopis intiimsemad ja võimsamad.»

Soilworki Tallinna kontserdi soojendajaks on eestimaine Stem – Tartus pärit kuueliikmeline grupeering, kelle muusika iseloomustamiseks on bändiliikmete enda sõnutsi parimad sõnad uuenduslik ja meloodiline. Augustis 2007 nägi ilmavalgust bändi esimene täispikk album «Marble Men».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles