Pühapäeval lasti Mehhikos maha juba kolmas ajakirjanik selle aasta jooksul

Heveli Tuisk
, reporter/toimetaja
Copy
Mehhiko politseinik.
Mehhiko politseinik. Foto: FRANCISCO ROBLES/AFP

Mehhiko ajakirjanikku Lourdes Maldonado Lopezi tulistati tema autos Tijuanas möödunud pühapäeva õhtul. Juba mitu aastat tagasi oli ta president Andres Manuel Lopez Obradorile öelnud, et kardab ajakirjaniku töö tõttu oma elu pärast.

Lourdews Maldonado Lopez kajastas oma karjääri jooksul palju korruptsiooni poliitikas. Ta oli teine Tijuanast pärit ajakirjanik ja samas kolmas Mehhiko ajakirjanik, kes 2022. aastal tapeti, kirjutab Insider.

Los Angeles Timesi andmetel ütles Lopez 2019. aastal pressikonverentsil Mehhiko presidendile Andres Manuel Lopez Obradorile, et tema elu on väga ohus.

Ta selgitas, et teda ähvardas talle töötasu maksmata jätnud Jaime Bonilla Valdez, kellele kuulub meediaettevõte, kus ajakirjanik varem töötas. Valdez oli aastatel 2019–2021 ka Baja California kuberner.

Pressikonverentsil andis president lubaduse, et tema töötajad võtavad Lopeziga ühendust, kui naine Tijuanasse naaseb.

Lopez tapeti mõni päev pärast seda, kui Tijuana krimifotograafi Margarito Martinezt tulistati 17. jaanuaril tema kodu juures. LA Timesi andmetel uurivad ametnikud mõlemat tapmist. Kummagi mõrva motiiv ei olnud kohe selge. Reporter Jose Luis Gamboa, kes tegi ka kuritegevuse ja korruptsiooniga seotud lugusid, pussitati jaanuari alguses Veracruzi osariigis surnuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles