Loomapäästegrupp on nagu loomade kiirabi, kes tõttab appi erakorralisse olukorda sattunud loomadele. Vaprad vabatahtlikud näevad kõike ja mitte iga lugu ei lõpe hästi, kuid ülim eesmärk on tegutseda loomade heaolu nimel. Elu24 vestles loomapäästegrupi uue juhi Liisu Kütisaarega.  

«Mariliis kuuleb,» ütleb 29-aastane Liisu telefonile vastates, mille peale mõni helistaja satub segadusse. Kuigi naise ametlik nimi on Mariliis Kütisaar, teatakse teda Liisuna, ja kui telefonile vastab Mariliis, on nii mõnigi inimene kohkunud. Kõnedele tuleb loomapäästegrupi juhina tegutseval Liisul vastata päevas palju kordi, mõni päev on telefon lausa punane. Abivajavaid loomi jagub, abikätest on aga puudus. «Minu esmane missioon on uute vabatahtlike leidmine,» ütleb Liisu. «Eesmärk on leida üle Eesti piisavalt vabatahtlikke, et saaksime reageerida igas Eesti otsas,» lisab ta. 

Kevade saabumisega suureneb ka väljakutsete hulk, sest loomad ärkavad talveunest ning nende tegevus muutub aktiivsemaks – nii satuvad nad rohkem ka õnnetustesse. Hea on see, et abivajavatest loomadest antakse teada. «Inimesed Eestis ikka hoolivad ja reageerivad ja annavad teada väga kiiresti, kui midagi on juhtunud ning kui kusagil on probleem. Loom ei jää lihtsalt kuhugi kraavi,» räägib Liisu. 

Kommentaarid
Copy