Lennukijänes talus tunde telikuruumis külma, kuid jäi ellu

Inna-Katrin Hein
Copy
Kaubalennufirma Cargolux lennuk. pilt on illustreeriv
Kaubalennufirma Cargolux lennuk. pilt on illustreeriv Foto: Lita Krone/LETA/Noah Berger/privāts arhīvs/Pexels/Kirill Kukhmar/Scanpix

Hollandi politsei teatel leidsid nad Cargolux Italia kaubalennuki telikuruumist salareisija. Lennuk lendas Lõuna-Aafrika Vabariigist Johannesburgist Amsterdami Schipholi.

Mehe sõnul peitis ta end kaubalennukisse ja oli seal 11 tundi, taludes enamiku ajast madalat temperatuuri, teatab afp.com.

Lend kestis nii kaua, kuna lennuk tegi vahemaandumise Keenias Nairobis.

Lennundusekspertide sõnul jäävad väga vähesed lennukijänesed pikka aega telikuruumis olles ellu, kuna kümne kilomeetri kõrgusel, kus lennukid tavaliselt lendavad, on hapnikku vähe ja õhutemperatuur on umbes miinus 50 kraadi.

Sellest hoolimata jäi mees ellu, kuigi tal oli raskekujuline hüpotermia ja ta kehatemperatuur oli langenud väga madalale.

Schipholi lennuväljale kutsutud kiirabi viis mehe haiglasse ja ta seisund on stabiilne. Sellest teatas Amsterdami politsei pressiesindaja Joanna Helmonds.

Hollandi politsei ei avalikustanud mehe nime, vanust ega kodakondsust.

Lennufirma Cargolux esindaja kinnitas, et lennukijänes oli Cargolux Italia lennukis. Lennuandmete kohaselt oli see 23. jaanuaril ainus Cargoluxi lend Lõuna-Aafrika Vabariigist Johannesburgist Hollandisse Amsterdami ja vahepeatusega Keenias Nairobis.

Lennufirmal puudub info, kas mees ronis telikuruumi Lõuna-Aafrikas või Keenias.

Cargolux on Luksemburgi kaubalennufirma, mille peakontor on Luksemburgi Findeli lennujaamas. Firmal on 50 riigis 85 esindust ja lennud toimuvad 250 sihtkohta kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles