Prantsuse moeikoon Thierry Mugler suri 73-aastaselt

Getter Trumsi
, Tegevtoimetaja
Copy
Modell Candis Cayne koos moedisaineri Thierry Mugleriga 1999. aastal.
Modell Candis Cayne koos moedisaineri Thierry Mugleriga 1999. aastal. Foto: Www.imago-images.de/Scanpix

Prantsusmaa moeikoon Thierry Mugler, kelle disaine iseloomustasid esiletõstetud õlad ja peened pihad, suri 73-aastaselt.

80ndatel moemaailmas võimutsenud Prantsuse moedisainer Thierry Mugler suri loomulikku surma pühapäeval, 23. jaanuaril, vahendab theguardian.com.

«Teatame kurvastusega, et Manfred Thierry Mugler suri 23. jaanuaril,» teatas disaineri meeskond mehe ametlikul Instagrami kontol.

Mugler sündis 1948. aasta detsembris Strasbourgis ja põrutas 20-aastaselt Pariisi. 1973. aastal lõi ta oma esimese moebrändi Cafe de Paris. Pärast seda rajas Mugler omanimelise moemaja.

Thierry Mugler 2019. aastal.
Thierry Mugler 2019. aastal. Foto: AFP/Scanpix

Endine balletitantsija Mugler sai moemaailmas tuntuks ekstravagantsete disainide ning eriti silmapaistvate lavasõudega. «Ta oli ajatu ja oma ajast ees,» kirjeldas supermodell Jerry Hall Mugleri 2019. aastal, lisades: «Tema riided peegeldasid 70ndate ja 80ndate seksuaalsust.»

Mugler ammutas tihti inspiratsiooni LGBTQ kogukonnast. Oma lavasõudeks palkas ta juba 80ndate alguses transsoolisi modelle ning tegi tihti koostööd drag-artistidega.

90ndatel seostati Mugleri nime peamiselt parfüümiga, mitte moega, seda tänu tema tuntud lõhnale Angel. 

Mugleril oli ka omanimeline moebränd, kuid disainer loobus selle juhipositsioonist 2002. aastal ja moemaja pandi kinni. Mugleri brändi taasavas 2010. aastal loovjuht Nicola Formichetti. Vaatamata sellele jätkas Mugler iseseisvalt disainimist ning riietas aastate jooksul selliseid staare nagu Lady Gaga, Cardi B, Beyoncé ja Kim Kardashian (alumisel pildil).

2019. aastal poseeris end avalikkuse eest varjav disainer ajakirja Interview Magazine jaoks alasti. Intervjuus rääkis ta enda väsitavast treeningkavast ja ilulõikustest. «Arvan, et inimeste jaoks on oluline endast täielikult teadlik olla. Mind on inimkeha alati huvitanud, tahtsin avaldada oma lugupidamist, näidates, mida inimkeha on võimeline tegema.»

Näiteid Mugleri pilkupüüdvatest disainidest näed SIIN:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles