Juutuuber Deana Noop oma traagilisest ortodondi kogemusest: ütles, et lükka näpuga hambad sirgeks

Elu24
Copy

Juutuuber Deana Noop räägib oma uues videos, kuidas ühe nädalavahetusega keerati tema hambad viltu ja ortodondist sai tema suurim vaenlane.

Oma Youtube'i kanalil jagas Deana Noop, et sai hambakaped. «Ma pean seda kogu aeg kandma. 22 tundi 24 tunnist. Need kaks tundi on söömiseks ja joomiseks,» rääkis ta. «Söömisest saab ilmselt paariks kuuks kõige tüütum tegevus.»

Kuigi noorena olid tal olnud breketid, nentis Deana, et ortodondi kehva töö tõttu peab ta nüüd hakkama kapesid kandma. «Vana ortodont keeras mu hambad viltu traadiga,» põrutas ta.

Peale aastapikkust breketite kandmist sai ta alumistele hammastele traadi, mis paraku kogu aeg lahti tuli. Kui see 2019. aasta sügisel taas juhtus, pani ta ortodondile aja. «Kui ta traati kinnitas, tundsin kohe mingit imelikku pinget,» meenutas ta. Paar päeva hiljem peeglisse kiigates avastas Deana, et hambad on täiesti viltu. «Selgus, et ta oli selle imelikult kinnitanud ja see lükkas mu hambad reast välja.»

Deana mure peale olevat ortodont öelnud, et ta hambad näpuga sirgeks lükkaks. «Miks keegi peaks ortodondi juures siis breketeid panema, kui saab näpuga lükata?» ei mõista juutuuber. Siiski otsustas ta seda proovida. «Aasta lükkasin usinalt, ent sellest polnud kasu,» nentis ta.

Deana sõnutsi ei öelnud arst seda korra naljaviluks, vaid iga kuu. «Kui ma tuttavatele oma ortodondist räägin, siis ütlen, et ta on mu suurim vaenlane. See on nagu nali, aga samas ei ole ka.»

Kuna usaldus oli kadunud, mõistis Deana, et peab arsti vahetama. Uus ortodont olevat öelnud, et breketiravi on poolikuks jäänud. «Enne kapede saamist tegin pool aastat lõualiigese ravi ja pidin iga päev teraapiaharjutusi tegema,» nentis ta.

Lisaks kõigele sellele tuli välja, et väidetavalt lasti mainitud ortodont hiljem töölt lahti ja seda põhjusel, et arsti töö ei olnud korrektne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles