Heiki Valner: Žoriku omanik tembeldas kliinikus end ainuperemeheks ja lubas koera salaja maha matta

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Küünlad koer Žoriku kuju juures Arsenali keskuse ees.
Küünlad koer Žoriku kuju juures Arsenali keskuse ees. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Esmaspäeval, 17. jaanuaril, suri Kalamaja elanike ja paljude eestlaste südame võitnud metsik koer Žorik. Tema eest hoolitsenud Viktoria pere ja Loomapäästegrupi soov on, et tuhk läheks koerale püstitatud monumendi kõrvale. Loomakaitsja Heiki Valner sõnab nüüd, et see pole võimalik, sest nad ei saa kliinikus end Žoriku ainuomanikuks tembeldanud Irina Mintšenkovaga enam ühendust. 

«Žorik trikitab ka pärast surma. «Mis mõttes?» tahate kindlasti teada. Ta tegi seda, mida kõige paremini oskab ehk haihtus taas,» kirjutab Heiki Valner ühismeedias. «Tõsi, sedapuhku on ikka inimese käsi, kes ta kliinikust end ainuperemeheks tembeldades kuskile viis ja salaja maha matta lubab. Korjas annetusigi, mis on häbiväärne. Igatahes meie temaga enam kuidagi kontakti ei saa.»

Heiki lisab, et koos Viktoria, Kalamaja rahva ja paljude-paljude teistega oldi seda meelt, et lasta tuhk lendu. «Las tuul kanda ta just neile tänavatele, kus ta enamasti veetis. Nii oleks ta seal igavesti. Nii oleks moraalselt õige, sest ta oli me kõigi koer. Nii oleks see ilus ja nii sümboolne ka,» leiab loomakaitsja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles