2022. aasta Eesti Muusikaauhindade Aasta Etno/Folk Albumi nominatsiooni pälvinud Duo Ruut on kaks fantastiliselt andekat neiut ühe kandle taga. Nad on maailmamuusikas kindlalt kanda kinnitanud ja seda mitte ainult Eestis, vaid nende tegemiste vastu on üha kasvav huvi üle kogu maailma.

Duo Ruut, mille moodustavad Katariina Kivi (21) ja Ann-Lisett Rebane (21), on kahe hea sõbranna juhuslikust ülesastumisest alguse saanud muusikaline duo. «Me mõlemad tundsime juba põhikoolis, et tahame ise muusikat kirjutada ja pilli mängida,» alustavad 2019. aastal Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi lõpetanud neiud.

Kannel ei olnud nende muusikalise teekonna kujunemisel aga sugugi mitte esimeseks valikuks. «Tegelikult mängime me hoopis teisi pille,» naerab Ann-Lisett, kes õpib Georg Otsa nimelises muusikakoolis basskitarri. Katariina aga mängib tšellot. «Ka varasemalt, enne seda, kui ühe kandle taha astusime, oli meie kooslus pigem selline, et mina mängisin klahvpille ja Katariina tšellot,» jutustab Ann-Lisett elavalt.

Kommentaarid
Copy