VEENUSE JÄLGEDES ⟩ Püha Striptiis teeb naisest tõelise Kuninganna

Foto: Pexels
Margit Korbe
, astroloog
Copy

Tänapäeval enam Veenuse kalendrit ei järgita, kuid see andis väärtusliku õpetuse, läbi milliste protsesside toimub naiseliku väe puhastumine ja jõustamine. Kes tahab saada tõeliseks Kuningannaks, peab olema valmis end põhjalikult elu ees paljastama. Loe lähemalt, mida see tähendab.

Veenus on planeet meie Päikesesüsteemis, mida iidsed tsivilisatsioonid jälgisid hoolega tuhandeid aastaid. Inimkond on olnud Veenuse särast kaua aega lummatud - seda seostati armastuse, ilu, sensuaalsuse, seksuaalsuse, jumaliku õigluse ja külluse jumalannaga. Kõige vanem teadaolev Veenusega seotud müüt on sumerite lugu Inannast (Babüloonia ja Akadi mütoloogias vastavalt Ištar), mis tegelikult õpetab, kuidas naisest saab tõeline kuninganna.

Loe ka: VEENUSE SALADUS〉 See jumalik proportsioon muudab inimese silmale kõik kauniks

Inanna oli enim pühitsetud jumalanna, Taevane Kuninganna, kelle ülistamiseks loodi Mesopotaamias arvukalt templeid. Inanna kultus õitses umbes 1. - 6. sajandini, mil kristlus hakkas maailma vallutama ning esile kerkisid patriarhaalsed religioonid. Jumalanna templid ning õpetused hävitati.

Inanna allilma langemise müüt

Värssidena kirja pandud loos hülgab Inanna taeva ja ka maa ning laskub allilma, mida valitseb tema vanem õde Ereshkigal - allilma kuninganna. Inanna soovib kehtestada oma jõudu ka seal. Jõudes allilma väravate ette, räägib Inanna väravavalvurile, et ta on tulnud Ereshkigali abikaasa matustele. Õele see aga ei meeldi ning ta laseb allilma seitse väravat Inanna ees sulgeda. Ent ta tohib läbida korraga ühe värava vaid juhul, kui enne läbi värava astumist eemaldab ta ühe elemendi oma kuninglikust rüüst.

Selleks ajaks, kui Inanna jõuab Ereshkigali troonini, on ta juba täiesti ihuväel ja oma väe kaotanud. Seejärel Inanna surmatakse ning ta jääb allilma kolmeks päevaks ja kolmeks ööks, kuni tema isa Enki saadab teele abiväed. Inanna päästetakse ja ta sünnib uuesti ning tõuseb taas taevasse. Selleks peab ta läbima uuesti need seitse väravat, kuid seekord antakse talle tagasi iga osa tema kuninglikust rõivastusest.

Inanna on nüüdseks läbinisti muutunud ja transformeerunud. Laskumine allilma õpetas talle elu ja surma saladusi.  Ta pidi eemaldama endalt kõik üleliigse ja pealiskaudse, et surra ja uuesti sündida, kuid omandatud kogemus kinkis talle sügava tarkuse, mida tagasisaadud kuninglik rüü vaid peegeldas.

Inanna müüdi seos Veenuse liikumisega

See müüt kirjeldab tegelikult täpselt Veenuse taevast liikumist. Veenus on Ehatäht, langeb siis sümboolselt allilma - on nähtamatu - ja tõuseb uuesti Koidutähena. Mõned vanemad kultuurid arvasid, et tegu on kahe erineva taevakehaga, kuid sumerid ja maiad teadsid, et see on üks ja sama Veenus.

Seitsme värava läbimine vastab otseselt perioodidele Veenuse tsüklis, mil Veenus on Kuuga ühenduses. Veenuse-Kuu ühendus ongi nagu värav või portaal, mis avab spirituaalse väe, aitab transformeeruda ja Jumalikul Naisel terveneda. Iga värav allilma laskumise ajal tähistab midagi, millest Inanna pidi loobuma või mida tuli ohverdada ning oma olemusest ära puhastada. Iga värav allilmast tõusmise ajal representeerib, mida Inanna õppis või omandas, mis võimaldas tal saada tõeliseks suveräänseks kuningannaks.

Seetõttu iga kord, kui Veenus teeb ühenduse Kuuga oma Koidutähe faasis, antakse meile võimalus vabastada endast midagi, mis põhineb illusioonil, piiravatel uskumustel, traumadel või mistahes probleemid, mis takistavad meil oma kõrgeima potentsiaali saavutamist.

Iga kord, kui Veenus teeb ühenduse Kuuga oma Ehatähe faasis, antakse meile võimalus oma jõud, vägi, eesmärk ja potentsiaal taastada ning ellu äratada. Peame kõik sügavustesse laskuma, selleks et jälle tõusta - seda õpetavad kõik jumalate ja jumalannadega seotud müüdid läbi erinevate kultuuride.

Loe lisaks: Veenuse tsüklid ehk mida me suhetes õpime

Seitse väravat tähistavad seitset energiakeskust ehk tšakrat

Need seitse väravat ja Veenuse-Kuu ühendust on seostatud ka inimese seitsme energiakeskusega. See müüt kirjeldab ka inimese keha ja sisemist olemust ning allilma laskumise periood tähistab iga energiakeskuse puhastamist, liikudes kroontšakrast (taevas) emakasse (allilm), kuhu on peitunud meie varjud, allasurutud emotsioonid ja traumad, mis ootavad, et läheksime neid vabastama.

Allilmast tõusmise periood kirjeldab, kuidas aktiveeritakse iga tšakra positiivseid omadusi liikudest emakast (allilm) kroontšakra (taevas) suunas.

Allilma laskumine toimub alati Koidutähe faasis, kuna siis teeb Veenus ühendusi Kuuga selle kahanevas faasis - Kuu on üha tumenemas. Ja samamoodi toimub allilmast tõusmine Veenuse Ehatähe faasis, mil Veenus teeb ühendusi Kuuga selle kasvavas faasis - kuuvalgust on üha rohkem. Kummaski Veenuse faasis on tavaliselt seitse Veenuse-Kuu ühendust, täpselt nagu seitse väravat Inanna müüdis.

Veenuse väravate seos energiakeskustega

Koidutähe / allilma laskumise faasis (Veenus teeb ühendusi kahaneva Kuuga) toimub «paljaks riietumise tants»

7. värav - valitsemine - kroontšakra (30. jaanuar)

6. värav - tajud - kolmanda silma tšakra (27. veebruar)

5. värav - suhtlemine - kurgutšakra (28. märts)

4. värav - armastus - südametšakra (27. aprill)

3. värav - jõud ja vägi - päikesepõimiku tšakra (27. mai)

2. värav - loovus ja seksuaalsus - sakraaltšakra (26. juuni)

1. värav - elu - juurtšakra (26. juuli)

  • Selles faasis tuleb Veenuse-Kuu ühenduse ajal vabastada ja ohverdada mingi vari, mis on seotud vastava energiakeskusega.

Ehatähe / allilmast tõusmise faasis (Veenus teeb ühendusi kasvava Kuuga) toimub «taassündimise tants»

1. värav - elu - juurtšakra (24. november)

2. värav - loovus ja seksuaalsus - sakraaltšakra (24. detsember) 

3. värav - jõud ja vägi - päikesepõimiku tšakra (23. jaanuar, 2023)

4. värav - armastus - südametšakra (22. veebruar, 2023)

5. värav - suhtlemine - kurgutšakra (24. märts, 2023)

6. värav - vajud - kolmanda silma tšakra (23. aprill, 2023)

7. värav - valitsemine - kroontšakra (23. mai, 2023)

  • Selles faasis tuleb Veenuse-Kuu ühenduse ajal aktiveerida ja võtta vastu mingi kingitus või voorus, mis on seotud vastava energiakeskusega.

Iga värava avanedes saab tegeleda selle teemaga

7. värav: vägi, autoriteet, side jumalikuga - milline on side spirituaalsusega ja kuidas seda kasutad?

6. värav: visioon ja manifesteerimisjõud - mida sa manifesteerid ja kuidas sa näed elu ja teisi inimesi?

5. värav: iseenda ja oma tõe väjendamine - kuidas sa ennast väljendad? (kui iseennast elus ehedalt ei väljendata ja loovus on blokeeritud, tekivad siin sõltuvused)

4. värav: kaastunne, empaatia ja hoolivus - kas sa armastad päriselt iseennast ja usaldad armastust?

3. värav: isiklik vägi ja ego - kas sa kontrollid teisi või lased oma tahet kontrollida?

2. värav: nauding ja seksuaalsus - kas sa kontrollid ise oma seksuaalväge ja lubad endal nautida?

1. värav: ellujäämine ja juured - kas sa oled maandatud ja saad iseendale toetuda?

Armastaja ja Sõdalane

Veenuse tsükkel ja Inanna müüt kirjeldab ka Veenuse kahte poolt - Armastajat ja Sõdalast - ning neid on mõlemaid vaja. Koidutähe ajal kogeme tema Sõdalase poolt ning Ehatähe ajal Armastaja poolt. Tegelikult on kõikide naiste sees mõlemad aspektid olemas ning need ei ole teineteisega vastuolus. Veenus kui Sõdalane võitleb selle nimel, mida ta armastab, et seda kaitsta. Armastaja ja Sõdalane on Veenuse mündi kaks poolt.

Loe ka: Ehatähest saab Koidutäht

Nii saab igast naisest Kuninganna

Inanna müüt ja Veenuse liikumine taevas annab meile kaardi ja teekonna, mis juhatab läbi sisemise töö ja transformatsiooni oma parimate ja kõrgeimate omadusteni - ainult nii ollakse võimeline mõistma ja kogema suure tähega Armastust. See omakorda annab naisele kogemuse ja sisemise tarkuse, mis tõstab teda Kuninganna staatusesse.

See müüt õpetab meile, et siis kui hinges on parajasti kõige pimedam aeg, oleme transformeerumas millekski enamaks ning jõudmas sügavama eneserealiseerimiseni. Veenus on kõige olulisem juht naiselikkuse avastamise teel. Ka mehed võivad kogeda läbi selle oma naiselikku poolt - see on ka neis olemas.

Oma varjude puhastamise teekonda võib nimetada Pühaks Striptiisiks, mis teeb naisest tõelise Kuninganna. Et sinna jõuda, peab iga naine aeg-ajalt oma sisemises allilmas ära käima. Tumedaid episoode elus ei pea vältima ega kartma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles