Indrek Tarand: Putin hoolitseb olümpiamängude sõjalise programmi korraldamise eest (1)

Heidi Ruul
, Ajakirjanik
Copy
Indrek Tarand.
Indrek Tarand. Foto: Herman-Erik Isop

«Vanadel kreeklastel oli sihuke traditsioon, et olümpiamängude ajaks peab sõjad lõpetama,» ütleb endine europarlamendi saadik Indrek Tarand (57) ühismeedias. «Viimasel ajal on kogu raske sõjapidamise koorem jäetud Vladimir Putini kanda,» lisab ta.

Indrek Tarand märgib, et vanade kreeklaste kombe järgi tuli olümpiamängude ajaks sõjad lõpetada. «1940. aastal pidid tulema mängud Helsingis, aga muistsete germaanlaste ja muistsete slaavlaste järeltulijad Ribbentrop ja Molotov otsustasid oma lepinguga need mängud ära jätta,» toob ta näite ajaloost. «Tõsi, algselt pidid need toimuma Tokyos, aga Jaapani valitsus otsustas kaugel idas sõdida ja nii plaanitigi Helsingisse minna.»

Viimati püüti Tarandi sõnul sellest Vana-Kreeka traditsioonist kinni pidada Moskva olümpiamängude aegu, kui vastuseks NSVL sõjakäigule Afganistani boikoteerisid paljud riigid neid võistlusi. «Viimasel ajal on kogu raske sõjapidamise koorem jäetud Vladimir Putini kanda ja just tema hoolitseb olümpiamängude ajaks «sõjalise programmi» korraldamise eest,» jätkab poliitik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles