Mari Ojasaar õmbles õe urnile riidest koti: sängitame reedel Kiku tuha mulda!

Merilyn Närep
, Päevatoimetaja
Copy
Mari ja Kristi Ojasaar.
Mari ja Kristi Ojasaar. Foto: Jelena Rudi

6. jaanuaril suri ajakirja Buduaar kunagine moetoimetaja ja disainer, 38-aastane Kristi Ojasaar, kes oli tuntud ehtedisaineri Mari Ojasaare kaksikõde. Mari õmbles õe urnile riidest koti ning reedel sängitatakse Kristi tuhk mulda. 

«Olen kaks päeva õele urnikotti õmmelnud. See kangas on hästi eriline minu jaoks. Värvisin selle kaks aastat tagasi jaanipäeval sõnajalgadega,» sõnab Mari sotsiaalmeedias. 

Reedel sängitatakse Kristi tuhk koos urniga mulda. «Siis tähistame tema elu väikese peoga. Nii paljud teist ikka uurivad, millal ja kus saab temaga hüvasti jätta. Peale homset anname teada.»

Mari kirjeldab, et õmbles kunstikoti. «Kindlasti talle meeldib. Kõik looduslik materjal. Me oleks võinud selle koti ka osta, aga käsitööl on minu meelest mingi spirituaalsus sees.»

Foto: Kuvatõmmis Instagram

Mauri Dorbek andis jaanuari algul ühismeedias teada, et lahkunud on tema laste ema ja elukaaslane Kristi Ojasaar. «Pean suure kurbusega teada andma, et täna kell 12.00 lahkus meie hulgast, raske haiguse tagajärjel, minu elu armastus, kolm last siia ilma toonud ja neid üles kasvatanud suurepärane inimene ja maailma parim emme, Kristi Ojasaar.»

«Kristi lahkus minu käest kinni hoides. Koos veedetud 18 aastat olid imelised sellise inimese kõrval. Kallis, me armastame ja igatseme Sind! Puhka rahus!»

Päev pärast kaksikõe surma pühendas Mari Kristile südamliku postituse ja tänas ühismeedia vahendusel kõiki, kes on talle toetust avaldanud.

«Luban pisaratel voolata, sinu pisaratega kohtuda. Nii saame taas üheks.»

«Minu kallis õde on tiivad endale saanud. Seega veedame meie kaks veelgi enam rohkem aega koos. Näen teda igas imelises valguses, looduses metsikute loomadena, võlulindudena, taevas erilise tähena. Minu kõige kallim ingel,» kirjutas Mari.

«Olen saanud sadakond sõnumit teilt ja ma tänan teid kõiki, teie heatahtlikud soovid toetavad mind. Ja ehkki ma ei jaksa kõigile eraldi vastata, kuna iga soovi lugedes vajutan ka oma hingehaavale, siis ma tänan teid kõiki. Kiku kindlasti tunneb teie südamlikke puudutusi,» jätkas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles