Tuntud kultuuritegelastest koosnev punt Raadio Maria esitleb oma debüütalbumit

Eger Ninn
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krahli teatri näitleja ja Raadio Maria solist Riina Maidre
Krahli teatri näitleja ja Raadio Maria solist Riina Maidre Foto: Mihkel Maripuu

Täna esitleb klubis Rock Café oma debüütalbumit «Siin Tallinn» peamiselt tuntud kultuuritegelastest koosnev ansambel Raadio Maria, keda lavalaudadel on harva näha.

Raadio Maria eetrit loovad Jaan Sööt (kitarr), Andres Kuut (bass), Ardo Ran Varres (klahvpillid), Kiur Aarma (kitarr), Reigo Ahven (trummid) ja Riina Maidre (vokaal). Nende esimeseks looks, mis raadioeetreid vallutas, oli «Helsingi on täna haige».

«Bändi algusega oli lugu nii, et Kiuri sünnipäeval otsustasid need mehed, kes olid omavahel kõik kuidagi juba sõbrad, lavale minna, pillid kätte võtta, mingisugust muusikat teha. Ja sealt see Raadio Maria alguse sai. Mina liitusin kogu ettevõtmisega tegelikult pool aastat hiljem ja seda Ardo Rani kaudu,» meenutas bändi solist Riina Maidre bändi loomist raadio Elmar hommikuprogrammis.

Lauljanna sõnul on bänd oma muusikastiililt meloodiline pop-rock. «Oluline osa on sellest kindlasti see, et me laulame eesti keeles. Ja tekstid pärinevad Eesti poetessidelt – Kristiina Ehinilt ja Andra Teedelt. Minu enda jaoks on näiteks väga oluline, et ma laulan eesti keeles, » rääkis Riina. Raadio Maria muusika on tema sõnul mõeldud inimestele, kes otsivad ilu või rõõmu.

Naine ei tea, miks näeb Raadio Mariat laval niivõrd vähe. «See on kuidagi nii kujunenud, et me esineme kole harva ja siis kõigele lisaks veel väga imelikes kohtades. Aga meile tundus, et sellist joont võiks isegi võtta endale isikupäraks,» rääkis ta.

Uuel albumil on 13 laulu. Plaadi sünd oli aga Riina sõnul õnnelik juhus: «Eks iga bänd tahab ju teha plaati ja meiegi hakkasime mõtlema, et kes võiks meid selles tegevuses toetada ja siis sattusid meie juurde Euroopa Noorte Tallinna büroo noored, kes tulid ise meie juurde ja ütlesid, et nemad võiksid plaadi tegemist toetada. Nii me teineteist rõõmsalt leidsime ja see sügis läks kohe asi stuudiosse.»

Lauljanna siiski sagedasemaid Raadio Maria esinemisi ei luba. «Kuna pooled on tegutsevad muusikud ja pooltele on see hobi, siis mulle meeldib vahel mõelda ka nõnda, et see bänd võib kesta 10 või 20 aastat, et kord nädalas hobi korras kokku saada. Aga ära ei kao me kindlasti,» teatas lauljanna kavalalt.

Vaata loo «Helsingi on täna haige» videot siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles