Tallinlanna vabandab valitud sõidukiiruse pärast: ma ei suuda karjumise peale kiiremini sõita (3)

Ketlin Kruse
, Reporter
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Mati Määrits/Lõuna-Eesti Postimees

Facebooki grupis «Liiklusinfo Tallinnas» palub pealinlane vabandust, et sõidab keskmisest sõidukiirusest aeglasemalt.

«Vabandan ette kõigi juhtide ees, kes minu taga sõidavad linnas 45 km/h. Hetkel ei suuda isegi karjumise peale kiiremini sõita. Õpin alles nii sõitmist (märk taga olemas), kui ka kiiruse tõstmist 50 km/h-ni!!!» seisab Facebookis.

Elu24-le rääkis postituse teinud 43-aastane Katrin, et pidevalt käib mingi tuututamine ja närviliselt mööda sõitmine. Postitust ajendas teda tegema tema enda mehe käitumine autoroolis. «Mul mees karjub tihti roolis ja kujutan ette, kuidas teised, kes kuhugi ruttavad, reageerivad. Tuli tuju vabandada,» tõdes ta.

Algajale autosõitjale jääb aga mõistmatuks, miks juhid suunatuld ei kasuta. Karini sõnutsi teeb see sõiduõppimise omakorda keerulisemaks ja ohtlikumaks. «Alles eile kena mersu reastus sujuvalt ilma suunatuleta minu ritta... Pean hoidma kiirust, jälgima ohutust ja reageerima kiiresti. Pole just lõbus, kui ei tea, mida teine sõitja teeb.» 

Turvalisus ennekõike!

Antud postituse all nendivad mitmed, et oluline ei ole mitte kiirus, vaid turvalisus. 

«Õppesõitja vabandama ei pea. Olen ise ka vahest ärritunud, et «kes seal ees uimab, tee tühi». Kui jõuan järgi ja näen, et õppesõitja või vahtraleht, on kohe andeks antud ja soovin mõtetes edu,» kirjutab üks kommentaariumis. Teinegi tallinlane on selle mõttekäiguga igati nõus. «Ära muretse, mis teised juhid mõtlevad. Keskendu oma sõidule. Praeguses ilmas on 45 väga mõistlik kiirus.»

Kommentaariumist näib, et postituse teinud naine ei ole oma murega sugugi üksinda. «Sõidan isegi kogu aeg piirkiirusega, aga ikka karjutakse ja lastakse signaali. Täna oli olukord, kus tee oli täitsa jääs ja piirkiirus oli 30. Ma sõitsin keskmiselt 25-ga ja lasti signaali kohe. Edu õppimisel ja ära pane tähele neid karjujaid. Peaasi et ise kindlalt tunneksid end roolis. See kiiruse asi tuleb ajaga ja sõites.» 

Siiski leidub ka härra, keda aeglased sõitjad pisut ärritavad. «45-ga on veel okei, eriti kui oled õppija/algaja. Nendest ma ei saa aru, kes 30-ga sõidavad,» tunnistab ta.

Kommentaariumist saab aimu ka Tartu liiklusest. «Tartus sõidavad kõik 32 km/h,» kirjutab üks heade mõtete linna elanik. Säärast nendib ka Türi elanik. «Ei veni sa midagi. Satuksid sa Türile sõitma, siis sellise kiirusega oleksid sa lausa huligaan.»

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles